Risotto met zongedroogde tomaat en sla

Risotto met zongedroogde tomaat en sla

Deze romige Italiaanse risotto met zongedroogde tomaat krijgt een verrassende Hollandse twist! Door op het allerlaatste moment wat gesneden Hollandse kropsla door de risotto te roeren, krijgt de risotto een heerlijke bite. Een absolute aanrader!

Hoofdgerecht – 4 personen – 45 minuten

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 900 ml kippenbouillon
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 8 stuks zongedroogde tomaten op olie (ik gebruikte zelfgemaakte), in repen gesneden
  • Handje verse cherrytomaten, in vieren gesneden
  • Handje verse basilicumblaadjes, opgerold en in smalle repen gesneden
  • Halve krop zachte Hollandse sla, goed gewassen, drooggedept en in smalle repen gesneden
  • 2 el crème fraîche
  • 100 g Parmezaan, geraspt

DSC_3649_800x536

Verder nodig
Hapjespan

Bereiding
Verhit een hapjespan met wat zongedroogde tomatenolie en fruit de ui en zongedroogde tomaat op laag vuur, totdat de ui zacht is.

DSC_3656_800x536

Roer dan de risottorijst erdoor en bak kort even mee. Voeg zoveel bouillon toe, totdat de rijst net onder staat en roer even door.

DSC_3657_800x536

Kook de risotto op laag vuur onder voortdurend roeren gaar, voeg steeds opnieuw bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen. De rijst mag niet droog komen te staan. Wanneer de rijst beetgaar is, roer je alle overige ingrediënten door de risotto.

DSC_3666_800x536

Risotto met zongedroogde tomaat en sla

DSC_3675_800x536

Warm nog even door, zodat de sla kan slinken en de kaas kan smelten. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Risotto met zongedroogde tomaat en sla

Eet smakelijk!

Tip! 

Vervang de kippenbouillon door groentebouillon en geniet van een heerlijke vegetarische risotto!

Speak Your Mind

*