Rode kool met balsamico en appelstroop

Rode kool met balsamico en appelstroop

Dit is een bijzonder lekker en smaakvol recept om rode kool te bereiden. Hoe langer je de rode kool stooft, hoe zachter en smaakvoller hij wordt!

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1 hele rode kool
1 appel
100 ml rode wijn
100 port
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
5 jeneverbessen
1 kaneelstokje
1 plakje kruidkoek, in blokjes gesneden
½ el rijst*
1 el suiker
1 el basalmicoazijn
1 el appelstroop

*De rijst zorgt dat het vocht wat gebonden wordt, je proeft hier uiteindelijk niets van terug.

Rode kool recept

Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve de rode kool en appel) in een grote pan  en breng aan de kook.

DSC_5953_800x536

DSC_5955_800x536

Zet het vuur laag en laat het vocht zachtjes pruttelen. Snijd de rode kool in smalle reepjes. Ik doe dit altijd met de keukenmachine. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg de rode kool en appel toe en stoof, met de deksel op de pan, tot hij zacht is en diep donkerrood van kleur.

DSC_5967_800x536

Heerlijk met een hertenbiefstukje, stoofperen en wat gefrituurde aardappelkroketten.

DSC_5985_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Nicole Giling says:

    Ooit had ik rode kool afgezworen omdat ik het gewoon niet lekker kreeg. Dat tij is nu gekeerd! Het was heerlijk! De tip om het langer op te laten staan heb ik wel letterlijk genomen: het heeft 2,5 uur opgestaan! Maar gezien de donkere kleur op jouw plaatje staat het bij jou nog langer aan? Hoe lang hou jij aan?
    Ik had het gecombineerd met deze: http://www.keukenliefde.nl/stoofvlees-van-belgische-chef-kok-peter-goossens Echt heel goed samen!

    • Hoi Nicole, wat fijn om te horen dat je er zo van genoten hebt! Voor mij is het alweer even geleden, dus weet niet meer exact hoelang het opstond. Belangrijkste is om de kool net zolang te stoven, totdat hij lekker smeuig en zacht is. Volgens mij is jou dat wel gelukt… 🙂

Speak Your Mind

*