Mieks Special: satébroodjes

Mieks Special: satébroodjes

De zaterdagavond is voor mij pas echt compleet met een goede film en … lekkere snacks.

Bladerdeegsnacks zijn mijn favoriet; de jongens die mijn hoofd vooral op hol brengen zijn stoere kaas- en satébroodjes. (Ik heb het nog niet gedaan, maar het liefst zou ik er urenlang in baden.)

Maar helaas, de bakkersbroodjes voldoen vaak niet aan mijn torenhoge verwenverwachtingen. Nu eens te weinig vulling of veel te zout, dan weer gortdroog of moddervet; kortom nooit perfect!

Zelf maken dus. Deze satébroodjes zijn voor mij een schot in de roos! Knapperig bladerdeeg gevuld met malse stukjes kipfilet en zelfgemaakte pindasaus. De hemel gaat … Nee, verder zeg ik niets meer.

(Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar mocht je een satébroodje overhouden: ze zijn prima in te vriezen.)

Ingrediënten voor 10 broodjes

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 kipfilet
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 sjalot, fijngesnipperd
  • 70 g pindakaas (ik had Vita D’or Pindakaas van de Lidl, maar vind Calvé toch het allerlekkerst)
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 tl sushiazijn (toko)
  • Snufje suiker
  • Snufje gemberpoeder (toko)
  • Snufje serehpoeder (toko)
  • 1 tl sambal manis (toko)
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad

Verder nodig
Ronde kookring of vorm om uit te steken ø 11 cm, kwastje om te bestrijken, bakpapier

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de omschrijving op het pak.

Breng in een pannetje ruim water aan de kook en voeg de kipfilet toe. Zet het vuur uit en laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen. Haal de kipfilet uit het water en snijd in blokjes. De kipfilet is nu supermals en nét gaar, maar mocht je nog een rauw stukje tegenkomen is dat niet erg, de kip gaart straks in de oven verder.

Fruit in een ander pannetje de sjalot en knoflook zacht in wat olie en voeg dan de pindakaas, ketjap, rijstazijn, suiker, sambal, serehpoeder, gemberpoeder en net zoveel water toe, totdat je een gladde, dikke pindasaus krijgt. Voeg de kip toe aan de pindasaus en meng erdoorheen.

Satébroodjes-2847

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het bladerdeeg uit en steek er ronde ringen uit. Vorm van de overige restjes bladerdeeg een bal en rol uit tot een lap. Steek opnieuw rondjes uit, net zolang totdat al het bladerdeeg op is en je ongeveer 10 rondjes hebt.

Leg een eetlepel van de kip-satévulling op een bladerdeegrondje en vouw ze dubbel. Druk de randen dicht met een vork. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleed bakblik . Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Bak ze 12 tot 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Mieks Special: satébroodjes
Enjoy!

Comments

  1. Heerlijk ! samen gemaakt met de ham kaasbroodjes en een knoflook soepje, echt lekker om het weekend mee in te luiden. bedankt voor het idee en het recept.

  2. Zien er heerlijk uit, heb mijn man al beloofd ze vanavond te gaan maken!

  3. Een andere heerlijke vulling is:

    300 g kipdijfilet
    3 el boemboe rode curry (bakje 100 g)
    2 el Thaise vissaus
    1 ei (gesplitst)
    1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)

    Je gooit de (rauwe) kip met de boemboe, vissaus en het eiwit in de blender, snijdt de bosui fijn en vult hier je pasteitjes mee. Dichtvouwen en hop voor 25 minuten op 180 graden de oven in. Alles gaart in de oven. Aangezien wij nogal van rode curry houden gaat de hele inhoud van het bakje erin 😉 en dan nog wat extra gember voor de smaak!

Speak Your Mind

*