Hartige ham-kaasbroodjes

Hartige ham-kaasbroodjesHartige ham-kaasbroodjes voor de snelle en lekkere trek. Ze zijn in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten
pakje diepvriesbladerdeeg
200 ml creme fraiche
handvol pittige geraspte kaas
2-3 plakken beenham
zout en peper
1 ei

Hartige ham-kaasbroodjes

Verder nodig
bakblik, bakpapier, kom, kwastje

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier en verdeel de plakjes bladerdeeg hierover. Laat het folie aan de onderkant van het bladerdeeg nog even zitten. Meng in een kom de creme fraiche met de kaas, ham en breng op smaak met peper en zout.

DSC_4130_800x536

Verdeel op ieder plakje bladerdeeg een schepje ham-kaasmengsel en vouw het bladerdeeg dicht. Je kunt het bladerdeeg op verschillende manieren dichtvouwen. Ik vouwde de punten naar elkaar toe waardoor je driehoekjes krijgt, maar de kunt ook de lange zijden naar elkaar toe vouwen waardoor je een langwerpig vierkant broodje krijgt.

DSC_4132_800x536

Verwijder nu het folie aan de onderkant. Druk met een vork de randen goed dicht anders loopt de vulling er tijdens het bakken uit. Klop het ei los en bestrijk de flapjes ermee.

Hartige ham-kaasbroodjes

Bak de ham-kaasflapjes ongeveer 15 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is. Mocht de vulling er toch iets uitgelopen zijn, schep dit dan na het bakken gewoon voorzichtig terug door de opening van het bladerdeeg. Leg de flapjes op een stukje keukenpapier en laat ze voor het serveren iets afkoelen.

Hartige ham-kaasbroodjes

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*