Mieks Special: shoarma-ovenschotel

Mieks Special: shoarma-ovenschotel

In het weekend kan ik Johan geen groter plezier doen dan hem een broodje shoarma voorschotelen. Ik ben er zelf ook niet vies van, alleen die vette afwas naderhand: daar kan ik wel zonder.

Daarom bedacht ik deze shoarma-ovenschotel: gebakken shoarmavlees, uien, paprika’s, champignons, stokbrood, kruidenboter en kaas, kort gegratineerd in de oven. Wat wil een mens nog meer! Je kunt hem van tevoren al maken en hoeft hem ’s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven.

Het grote genieten kan beginnen.

Omdat ik dit keer lui was gebruikte ik kant-en-klaarshoarmavlees. Manlief hoor je niet klagen, maar ik ben er niet zo’n voorstander van: ik vind het vlees vaak veel te vet en te scherp gekruid. De volgende keer maak ik het shoarmavlees dus weer gewoon lekker zelf. Dan smaakt deze schotel nóg lekkerder! 

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 850 g shoarmavlees, kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 3 uien, in smalle ringen gesneden
  • 3 paprika’s, in smalle repen gesneden
  • 400 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 stokbrood, in plakken gesneden (ik gebruikte een voorgesneden stokbrood)
  • Kruidenboter
  • 75 g geraspte kaas
  • Olie om in te bakken

Om erbij te serveren

  • Fijngesneden ijsbergsla
  • Plakjes tomaat
  • Plakjes komkommer
  • Knoflooksaus

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter.

Bak het shoarmavlees in een grote koeken-, of hapjespan, in een scheutje olie, goudbruin en gaar. Schep het vlees uit de pan op een bord. Giet het overtollige bakvet uit de pan en schenk opnieuw een scheutje olie in de pan. Bak de uien, paprika’s en champignons op hoog vuur goudbruin. Voeg het shoarmavlees toe aan de groenten en roer door elkaar. Verdeel het vlees en de groenten over de ovenschaal.

Besmeer het stokbrood met kruidenboter en verdeel dakpansgewijs over de ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.

Bak circa 15 minuten in de oven, of totdat het stokbrood goudbruin is.

Als je de shoarma-ovenschotel al ruim van tevoren heb gemaakt, zal hij wat langer in de oven moeten om door en door warm te worden. Dek de schotel in dat geval af met aluminiumfolie. Verwijder de laatste 15 minuten het alufolie en laat het stokbrood goudbruin kleuren.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dat stokbrood gaat er toch ongebakken op denk ik !?

  2. Wat een heerlijk recept ga ik zeker maken Dankje

  3. remyeidhof@hotmail.com says:

    Heerlijk gerecht, we hebben er van gesmuld!!! Ik heb er nog een beetje atjar uit een potje bij gedaan en heb de kruidenboter vervangen door jouw zelfgemaakte knoflooksaus. Is ook erg lekker!!

  4. Wilma says:

    Dank u mieke!!!! We hebben t net op en wat n heeeeeeeerlijke schotel….en in de top drie van ons!! OMG wat was t zalig! Ik had er nog stukjes cheddar tussen verstopt…mmmmmmmm

  5. Ik vraag me af of je ook aardappel schijfjes kunt gebruiken ipv stokbrood?
    Ziet er erg lekker uit!

  6. Mijn dochter houdt niet van paprika. Ik doe er dus gekookte sperziebonen doorheen. Ook erg lekker!

Speak Your Mind

*