Speels & Smakelijk: spaghetti met kip en sperziebonen

Speels & Smakelijk: spaghetti met kip en sperziebonen

Vandaag in speels en smakelijk geen zalige zoetigheid, maar iets anders waarmee je ieders hart heel lang zoet houdt!

“Wat schaft de pot vanavond?” Een verrassend antwoord op die vraag is voor menig thuiskok een terugkerende hersenkraker. Zo ook voor mij. (En nee, dat heeft niets te maken met mijn mooie blonde haardos.) Dat komt doordat ik als moeder van een razendsnel groeiende kleuterdochter, vrouw van een verwachtingsvolle echtgenoot én als ambitieuze chef de cuisine het aan tafel graag iedereen naar de zin maakt. Ik wil een goede balans tussen smakelijk, gezond en verrassend.

Lukt me dat altijd? Nee. Maar dit keer slaagde ik met vlag en wimpel!

Ik weet het honderdduizend procent zeker, zet je oorkleppen maar vast op: van dit gerecht met spaghetti, kip en sperziebonen in een romige rode-pestosaus doet ieder kinder- en grotemensenhart een luidruchtig vreugdedansje!

Hoofdgerecht voor 3 personen — 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 150 g gebroken sperziebonen
  • 1 kipfilet, in middelgrote blokjes gesneden
  • 2 flinke tl rode pesto, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 200 ml slagroom, of kookroom
  • 9 cherrytomaten, in vieren gesneden
  • Handje verse basilicumblaadjes, opgerold en in smalle repen gesneden
  • Stukje Parmezaan, geraspt

Bereiding
Kook de spaghetti en sperziebonen gaar volgens de bereiding op het pak. (Ik kook de spaghetti en sperziebonen tegelijk bij elkaar in dezelfde pan, dat scheelt afwas.)

Verhit ondertussen een koekenpan met wat olie, bestrooi de kip met zout en peper en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg, als de kip bijna gaar is, de pesto, slagroom en een handje Parmezaan (houd wat achter voor garnering) toe. Roer door en laat de saus inkoken, totdat hij iets dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper en houd warm op laag vuur. Giet de spaghetti en sperziebonen af, vang een kopje kookvocht op van de spaghetti. Doe de spaghetti en sperziebonen weer terug in de pan samen met het kopje kookvocht, de tomaten, basilicum en de kip in pestosaus.

Hussel om en schep op borden. Bestrooi met de achtergehouden Parmezaan en serveer direct.

Speels & Smakelijk: spaghetti met kip en sperziebonen

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*