Pastinaak en zoete aardappel uit de braadslee

Pastinaak en zoete aardappel uit de braadslee

Pastinaak een vergeten groente? Na het proeven van dit gerecht niet meer! Geroosterde pastinaak en zoete aardappel uit de braadslee, knapperig en krokant van buiten en zacht van binnen.

Het geheim van dit gerecht is een goede, zware braadslee die de warmte goed geleidt. Ik heb een braadslee die zowel op het fornuis kan als in de oven. Deze ovenschalen zijn niet goedkoop maar iedere cent dubbel en dwars waard!

Ingrediënten 4 personen
2 grote pastinaken
2 zoete aardappels
olijfolie
zeezout en peper

Bereiding
Schil de pastinaken en zoete aardappel met een dunschiller en snijdt ze over de lengte in vieren. Leg ze in een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de groenten gaar. Giet ze af en zet kort terug op laag vuur zonder deksel om het overtollige vocht te laten verdampen. Leg de groenten in de braadslee en besprenkel met olijfolie, zeezout en peper. 

DSC_0030_800x536

Zorg ervoor dat alle groenten bedekt zijn met een dun laagje olie. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de groenten circa 15 minuten. Haal de braadslee uit de oven en draai de groenten om. Zet weer terug in de oven en herhaal dit totdat de groenten aan alle kanten goudbruin zijn.

Pastinaak en zoete aardappel uit de braadslee

Lekker met pesto gevulde kipfilet!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*