Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt van goede kwaliteit
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 grote teen knoflook
  • Paar takjes verse peterselie, fijngehakt
  • Barbecuesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
  • 4 hamburgerbroodjes, zelfgemaakt of gekocht
  • Paar blaadjes sla
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • Paar plakjes kaas
  • 1 rode ui, in ringen gesneden

Verder nodig
Barbecue of grillpan

Bereiding

Kneed het rundergehakt los met de ui, knoflook, peterselie en zout en peper en vorm er met je handen 4 hamburgers van.

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Verhit de barbecue of grillpan en grill de burgers aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen krijgen en gaar zijn. Laat ze niet te lang liggen, dan worden ze taai! Besmeer de hamburgers tijdens het grillen aan de bovenkant in met barbecuesaus en leg de laatste minuut van de grilltijd de plakjes kaas op de burger.

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Snijd de broodjes open (je kunt ze eventueel eerst nog roosteren of grillen) en beleg ze met de hamburgers, sla, tomaat en rode ui. Ik ben verslaafd aan mayo, dus smeerde nog een lekkere klodder mayo op de broodjes.

Amerikaanse hamburger met barbecuesaus

Eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com