Bereiding andijviestamppot
Schil de aardappels en kook ze totdat ze gaar zijn. Kook in een andere pan de eieren hard.
Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpan.
Spoel de eieren af met koud water en pel ze. Hak grof.
Giet de aardappels af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper. Voeg de spekjes samen met het bakvet, de roomboter, melk, eieren, sjalot en andijvie toe aan de puree en roer goed door. Verwarm en roer net zolang totdat de andijvie is geslonken. Breng op smaak met maggie, azijn, zout en peper.
Voor de gehaktballetjes
Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Draai kleine balletjes van het gehakt. Verhit een koekenpan met wat vloeibare bakboter en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar. Serveer samen met de andijviestamppot.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Asito en Dirk van den Broek.
om 19:54
Vandaag de andijvie stamppot met gehaktballetjes gekozen als maaltijd. Verrukkelijk gerecht. Simpel om te maken, groot resultaat. Maar ja, dat is ieder recept van jou. Hier in huis roepen ze al: “zeker keukenliefde.nl”.