Andijviestamppot met gehaktballetjes (Nationaal Integratiediner)

Gesponsord — Vorige week donderdag 12 oktober was ik bij Dirk van den Broek in Enschede om deel te nemen aan het Nationaal Integratiediner, afgekort NID. In dit artikel vertelde ik je al meer over het NID, maar even kort samengevat: het NID is een initiatief van schoonmaakorganisatie Asito en is bedoeld om mensen van alle nationaliteiten op een gezellige en informele manier bij elkaar te brengen en zo dichter tot elkaar te komen.

Vorig jaar is Asito een samenwerking aangegaan met Dirk van den Broek om het NID tot een nog groter succes te maken. Afgelopen donderdag 12 oktober deden alle Dirk filialen in Nederland mee aan het NID door in hun eigen filiaal een integratiediner te organiseren.

Bij aankomst in het Dirk filiaal in Enschede werd ik door een van de medewerkers via de winkel naar het magazijn gebracht. Daar was een ruimte achter in het magazijn omgetoverd tot een gezellige feestlocatie inclusief slingers, ballonnen, gedekte tafels en een uitgebreid buffet met de lekkerste zelfgemaakte gerechten. Bij Dirk van den Broek in Enschede werken mensen van veel verschillende nationaliteiten en dit zag je hier duidelijk terug. Ik was stomverbaasd van de diversiteit van gerechten en de moeite die iedereen erin had gestoken! Natuurlijk had ik zelf ook een gerecht meegenomen van mijn eigen roots: oer-Hollandse andijviestamppot! 🙂 Het werd een heerlijke avond met leuke mensen en dito gesprekken.

Geniet hieronder van een sfeerverslag van de avond en natuurlijk deel ik ook het recept voor de andijviestamppot met je, inclusief recept voor de lekkerste gehaktballetjes om erbij te serveren!

Budget, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Stamppotrecepten, Wereldgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 600 g fijngesneden andijvie
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 eieren
  • 125 g mager gerookte spekblokjes
  • 75 g roomboter
  • 4 el melk of room
  • Maggie
  • Witte wijnazijn

Voor de gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1 groot ei
  • Snufje nootmuskaat
  • 1 el sambal manis
  • 1 el ketjap manis
  • Zout en peper
  • Vloeibare bakboter

Bereiding andijviestamppot

Schil de aardappels en kook ze totdat ze gaar zijn. Kook in een andere pan de eieren hard.

Bak de spekjes zachtjes uit in een koekenpan.

Spoel de eieren af met koud water en pel ze. Hak grof.

Giet de aardappels af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper. Voeg de spekjes samen met het bakvet, de roomboter, melk, eieren, sjalot en andijvie toe aan de puree en roer goed door. Verwarm en roer net zolang totdat de andijvie is geslonken. Breng op smaak met maggie, azijn, zout en peper.

Voor de gehaktballetjes

Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Draai kleine balletjes van het gehakt. Verhit een koekenpan met wat vloeibare bakboter en bak de gehaktballetjes goudbruin en gaar. Serveer samen met de andijviestamppot.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Asito en Dirk van den Broek.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com