Het Nationaal Integratie Diner op 12 oktober – Doe mee!

Het Nationaal Integratie Diner op 12 oktober - Doe mee!

Gesponsord — Samen koken en eten verbindt! Dat is de gedachte achter het alweer zevende Nationaal Integratiediner dat plaatsvindt op 12 oktober aanstaande. Op deze dag organiseren heel veel mensen van verschillende komaf overal in Nederland een ontbijt, lunch of diner. Voor en met elkaar! Eet gezellig met je buren, collega’s, klanten, leveranciers of kennissen. Vorig jaar deden meer dan 20.000 mensen mee op meer dan 300 locaties. Doe je mee dit jaar? Ik ben er ook bij!

Het NID: waarom?

Eten speelt in iedere cultuur een belangrijke rol. Achter elk gerecht zit een verhaal. Hoe verschillend we allemaal ook zijn, tijdens het Nationaal Integratiediner kom je erachter dat we ook veel gemeen hebben! En dat kan ervoor zorgen dat je iemand plotseling met heel andere ogen bekijkt.

Verschillen in mensen zijn niet eng, maar juist interessant! Ze leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën leiden op hun beurt weer tot verbeteringen, daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner:

Het verbinden van mensen +  het vieren van verschillen = het benutten van kansen.

Proeven van elkaars gerechten

Tijdens het Integratiediner neemt iedereen een zelfgemaakte lekkernij mee. Zo kun je elkaars gerechten proeven en leer je elkaar beter kennen en begrijpen.

Het Nationaal Integratie Diner op 12 oktober - Doe mee!

Lekker eten is de basis, maar de achterliggende gedachte is groter.

Het Nationaal Integratiediner is voor iedereen en bedoeld om onze samenleving dichter bij elkaar te brengen.

Doe je ook mee? Zo werkt het

Iedereen kan meedoen, dus jij ook! Kijk op Nationaal Integratiediner of er bij jou in de buurt al een diner plaatsvindt, of organiseer het anders zelf! Bij de organisatie kun je gebruik maken van een Toolbox met stappenplannen, folders, promotiemiddelen, teksten en andere handige items die je kunt gebruiken in je voorbereiding. Ga voor inspiratie voor jouw Integratiediner naar de pagina Tips en Ideeën.

Veel plezier met alle voorbereidingen!

Het Nationaal Integratiediner wordt ondersteund door Asito (schoonmaakorganisatie) en Dirk van den Broek. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dirk van den Broek. 

K♥L ontdekt ..., Persoonlijk

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde