Video: banketbakkersroom

Houd je van bakken, dan mag dit eenvoudige basisrecept niet ontbreken in je bakrepertoire: banketbakkersroom! Heerlijk als taart- of vlaaivulling, in soezen, tompouzen en vruchtengebakjes.

Banketbakkersroom is heel eenvoudig te maken en smaakt bovendien veel lekkerder dan kant-en-klare mixen waaraan je water moet toevoegen. Probeer het maar en laat je verbazen!

 

Basisrecepten, Dessert, Gebak, Hollandse recepten, Inspiratie, Kookvideo's, Wereldgerecht, Zoet, Zoete keuken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 45 g custardpoeder, maizena of bloem
  • 50 g eidooier (circa 2 of 3 eidooiers)

Custardpoeder bestaat grotendeels uit maizena, maar bevat ook een klein percentage zout, sulfiet, aroma en gele kleurstof. Door het gebruik van custardpoeder krijg je dus (licht)gele banketbakkersroom. Bij gebruik van maizena of bloem krijg je witte banketbakkersroom.

Tip!

Je kunt heel eenvoudig Zwitserse room maken (lekker als taartvulling, in vruchtengebakjes, soezen, roombollen enz.) door twee delen banketbakkersroom te mengen met één deel slagroom. Voeg extra klop-fix of gelatine toe, omdat Zwitserse room in de koelkast snel verwatert.

Bereiding


Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan 425 ml melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Zet het vuur uit. Roer in een andere kom de overige suiker en custard door elkaar en voeg een scheutje melk toe. Roer met een garde totdat je een glad papje zonder klontjes hebt. Voeg de eidooiers en de overige melk toe en roer tot een glad mengsel. Voeg, terwijl je flink blijft roeren met een garde, een scheut warme melk toe aan het eimengsel. Schenk het eimengsel terug in de pan bij de warme melk. Zet de pan terug op laag tot middelhoog vuur en blijf constant roeren met een garde, net zolang totdat de banketbakkersroom de gewenste dikte heeft. Laat niet meer koken. Dek de banketbakkersroom af met een stukje vershoudfolie om velvorming te voorkomen en laat afkoelen.

Banketbakkersroom-0207

Bewaar de banketbakkersroom na het afkoelen afgedekt in de koelkast tot gebruik.

banketbakkersroom

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com