Klassieke komkommersalade

Er staan meerdere recepten voor komkommersalade op Keukenliefde (van aziatische komkommersalade, romige komkommersalade tot tzatziki komkommersalade) maar deze klassieke variant ontbrak nog. Tijd om daar verandering in te brengen! Deze klassieke komkommersalade is lichtjes aangemaakt met een gesnipperd uitje, olijfolie, azijn en suiker. Heel eenvoudig en superlekker!

Bestrooien met zout

Door de komkommer vooraf te bestrooien met zout trekt het vocht eruit en wordt hij zachter en mooi frisgroen van kleur. Het zout spoel je daarna weg en het vocht knijp je met je handen uit de komkommer. Het is niet erg als je de komkommer hierbij kneust, want dan kan de dressing er extra goed intrekken. Eventueel kun je deze stap ook overslaan.

Romige komkommersalade

Wil je de komkommersalade liever wat romiger? Voeg dan extra 1 eetlepel Griekse yoghurt, mayonaise of crème fraïche toe.

Het is ook erg lekker om wat fijngesneden bieslook of bosui toe te voegen.

Klassieke komkommersalade

 

Basisrecepten, Hartige keuken, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Salades, Groente recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(54 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

  1. Anna

    Komkommer met mandoline schaven alvorens de schil er af snijden met dunschiller. Komkommer in schaal met zout bestrooien schoteltje erop en daarop een zware fles telkens het vocht van het schoteltje afgieten ongeveer één uur lang. Daarna azijn, peper en suiker naar behoefte toevoegen.

    1. Eenvoudig en heerlijk recept!

  2. Tommy

    Er is geen betere variant dan deze manier. Heerlijk

  3. Ik doe er altijd een beetje zoete chilisaus op of curry, ook lekker.

    1. Dat lijkt me ook lekker idd!

  4. Ik ken dit recept van huis uit in een iets andere variant: geraspte komkommer ipv gesneden, verder dezelfde ingrediënten alleen nog wat versgemalen peper toevoegen en als laatste, vlak voor opdienen, een schuimig geklopt ei er doorheen roeren. Erg lekker!

    1. Ooh dat is nieuw voor mij, een ei erdoor. Ga ik eens uitproberen, ben heel heel benieuwd!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde