Big Mac saus

Zoals je misschien wel weet zijn wij Verweijtjes niet vies van een broodje hamburger. Dan heb ik het natuurlijk niet over een Big Mac, maar over de zelfgemaakte variant. Met goed vlees van de slager en brood van de bakker. Jum!

Toch kunnen we niet helemaal om McDonald’s heen, want Johan is dol op hun Big Mac saus. Gelukkig kun je die heel makkelijk zelf maken. Na een aantal experimenten is het Johan gelukt een variant te maken die qua smaak heel dicht in de buurt komt van het origineel.

Als je het mij vraagt is deze Big Mac saus veel lekkerder dan het origineel! 🙂 Probeer zelf maar en laat ons weten wat je ervan vindt. Wij zijn benieuwd! 

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten

Ingrediënten

  • Circa 1,5 (middelgrote) augurk, in piepkleine blokjes gesneden
  • 1/2 (kleine) sjalot, fijngesnipperd
  • 1/2 teen knoflook, uitgeperst (of 1 tl knoflookpoeder)
  • 5 flinke el mayonaise
  • 1/2 el witte-wijnazijn
  • 1 tl (Dijon)mosterd
  • 1 tl paprikapoeder

Deze saus smaakt perfect bij dit recept voor het ultieme broodje hamburger.

Bereiding

Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar — je kunt de saus indien gewenst iets verdunner met een scheutje water — en tada! Klaar is je Big Mac saus!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
3 reacties

Verdeel je liefde

  1. Henk Burggraaff

    Yes! Eindelijk gevonden 😉

    1. Henk Burggraaff

      Gelukt?

  2. Vivian

    Dankjewel voor het recept.👍😊 Ik was er echt nieuwschierig naar.

Follow on Bloglovin mytastenld.com