Cheddar-kaassaus

Mijn dochter besteld graag nacho’s met kaassaus als ze in de bioscoop is. Ook tijdens speciale Oranje-weken in de supermarkt zie je vaak combi doosjes liggen met nacho’s en kaassaus. En bij de chips-afdeling vind je losse bakjes kaassaus die als dipsaus voor chips worden verkocht. Mij maak je er niet blij mee. Lees de achterkant van zo’n verpakking maar eens. Bomvol zout en E-nummers en de kaas is ver te zoeken.

Cheddar

Gewoon lekker zelf maken dus. Kaassaus maken is echt heel eenvoudig. De basis is een bechamelsaus waar je flink wat geraspte kaas aan toevoegt. Cheddar in dit geval om de kaassaus een gele kleur te geven. Cheddar is een harde, Engelse kaassoort met vaak een geel, oranje kleur en een romige en pittige smaak. Dochterlief was eerst een beetje sceptisch maar ging na het proeven toch overstag. Dit was veel lekkerder!

Ook lekker met pasta, over groenten of gebruik voor mac and cheese

Deze cheddar-kaassaus is veel te lekker om alleen met nacho’s te serveren. Hij smaakt ook heerlijk over de pasta, gekookte groente zoals bloemkool of broccoli, of maak er een lekkere mac and cheese mee.

Hartige keuken, Sauzen en dips, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(10 stemmen)
3 reacties

Deel je liefde

 1. Mijn dochter bestelt is het en niet met een ‘d’.

  1. Hoi Ingrid, bedankt voor de tip en leuke reactie. Ik heb het aangepast.

   1. dave dalgliesh

    Thnx voor het recept, ik gebruik hem over hamburgers.
    Ik hoop dat Ingrit er ook iets aan heeft gehad.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde