Roquefortsaus

Roquefortsaus, heerlijk romig met een vleugje pit. Deze roquefortsaus smaakt heerlijk over gebakken biefstuk, entrecote, kip of een varkenshaasje, maar ook over de mosselen. Zo aten wij ze afgelopen zomer in Frankrijk. We waren op slag verliefd. (Bak wat fijngesneden ui in een grote hapjes- of paellapan, doe de gewassen mosselen erbij en blus af met een flinke slok droge witte wijn. Kook zachtjes tot ze allemaal openstaan. Bestrooien met veel gehakte peterselie. Schep op en schenk de roquefortsaus erover.)

Serveer met een gebakken aardappeltje, of over gekookte pasta. Groenten die hier goed bij passen zijn bloemkool, broccoli, wortel en spinazie. 

Roquefort

Roquefort is een romige Franse kaas met een pittige, zoutige smaak. Dit komt door de blauwader die erin zit. Hoe meer je roquefort je toevoegt aan de saus, hoe sterker deze van smaak wordt. Voeg dus eerst een klein beetje toe. Je kunt daarna altijd meer toevoegen naar smaak.

Twee ingrediënten

Om deze roquefortsaus te maken heb je maar twee ingrediënten nodig en vijf minuten tijd. Makkelijker wordt het niet!

Sausrecepten

Op Keukenliefde vind je nog veel meer sausrecepten. Denk aan stroganoffsaus, champignonroomsaus, pepersaus, zelfgemaakte jus, knoflooksaus, satésaus en nog veel meer.

Roquefortsaus

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Franse recepten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde