Tartaarsaus zonder ei

Deze tartaarsaus zonder ei smaakt heerlijk bij gebakken of gefrituurde vis. Tartaarsaus is een klassieke, koude saus op basis van mayonaise met frisse ingrediënten zoals kappertjes en augurk. Er hoort ook hardgekookt ei in, maar in deze makkelijke en snelle variant laat ik die achterwege. Geloof me, hij smaak er niet minder om. Ik serveerde deze tartaarsaus bij zelfgemaakte vis goujons: een chique woord voor visnuggets. Dat recept ga ik morgen met je delen!

Tartaarsaus, remouladesaus of ravigottesaus?

Bij de visboer wordt er vaak gevraagd welke saus je bij de gebakken vis wilt. Tartaarsaus, remouladesaus en ravigottesaus worden vaak genoemd. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Remouladesaus lijkt veel op tartaarsaus alleen bevat hij geen ei. Je kunt deze variant zonder ei dus ook remouladesaus noemen. Ravigote is een Franse vinaigrette op basis van olie en azijn maar in Nederland kom je hem meestal tegen als een variant die lijkt op tartaar-, en remouladesaus.

Visrecepten

Alvast wat inspiratie nodig voor een lekker visrecept? Hier vind je alle visrecepten bij elkaar.

Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde