Ingrediënten

  • 4 harde, Duitse broodjes
  • 4 braadworsten (liefst pittig gekruid)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • Half pak tomaten frito à 330 ml
  • Dezelfde hoeveelheid ketchup als frito
  • 1 el donkere balsamico-azijn
  • 1 el honing
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • Optioneel: worcestersaus

Bereiding

Bak de braadworsten in een koekenpan met een klein beetje boter of olie, rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en houd warm. Verwijder het teveel aan braadvet uit de koekenpan en voeg de sjalot toe. Fruit de sjalot op laag vuur, totdat hij zacht is. Voeg de tomaten frito, ketchup, honing, azijn, chili- en kerriepoeder en een scheutje water toe en laat even doorkoken, totdat hij de gewenste sausdikte heeft.

Saus te dik: voeg wat extra water toe. Saus te dun: laat even inkoken.

Om de saus wat extra pit te geven kun je nog een paar druppels worcestersaus toevoegen.

Snijd de braadworsten in stukken en voeg ze toe aan de saus. Warm even door. Serveer de Duitse curryworst met een knapperig Duits broodje.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com