Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
De lekkerste visrecepten van de barbecue
In de zomer grillen wij graag een visje op de barbecue. Vis is niet alleen licht verteerbaar en gezond maar heeft ook een korte bereidingstijd zodat je snel aan tafel kunt. Toch hoor ik mensen vaak zeggen dat ze niet zo goed weten hoe ze vis het beste klaar kunnen maken op de barbecue. Ter inspiratie heb ik de lekkerste visrecepten op een rij gezet die ideaal zijn om te bereiden op de barbecue. Veel smulplezier!
1. Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes
Deze zalm van de barbecue bereid je in 10 minuten voor. Door de bereiding in een aluminium barbecueschaaltje blijven alle sappen uit de zalm en tomaatjes bewaard en kun je dit heerlijke vocht later op je bord weer over de vis lepelen.
2. Hele forel van de barbecue
Deze hele forel van de barbecue oogt spectaculair en is makkelijk om te maken. Het is een perfect gerecht om te serveren wanneer je een etentje geeft voor vrienden of familie in de tuin.
3. Zalm teriyaki spies
Heerlijke zalm teriyaki spiezen met frisse lente-ui. In de zomer bereid je ze buiten op de barbecue, maar je kunt ze ook binnen bereiden in de grill- of koekenpan. Lekker om te serveren met witte rijst of noedels en broccoli.
4. Vispakketje met courgette, paprika en parmaham
Een lekker vispakketje met courgette, paprika, parmaham en pesto om te bereiden op de barbecue of in de oven. Je kunt hem ‘s ochtends al voorbereiden zodat je hem ‘s avonds alleen in de oven hoeft te schuiven, of op de barbecue hoeft te leggen. Lekker met pasta, gebakken aardappeltjes of stokbrood en een salade.
5. Zalmburger met chilimayo
Deze zalmburgers maak je met zalm en een restje aardappelpuree. Ik gebruik het liefst een combinatie van verse zalm en gerookte zalm, dat geeft een extra volle smaak. Lekker om te serveren met een lepel chilimayonaise, wat pittige waterkers en partjes citroen.
6. Garnalenspies van de barbecue
Garnalenspiesjes voor op de barbecue maak je heel eenvoudig zelf. Ik gebruik rauwe garnalen die ik marineer in olijfolie, citroen en knoflook. Meer heb je niet nodig! Een uurtje marineren geeft al een lekkere smaak, maar een hele nacht marineren is nog beter. De marinade kan dan goed in de garnalen trekken met verrukkelijk resultaat! Lekker met aioli, of een frisse citroenmayonaise.
7. Zeevruchten van de barbecue
Een mix van mosselen, oesters, kokkels en langoustines die gezamenlijk klaargemaakt worden op de bbq. Eventueel nog aan te vullen met gamba’s en scheermessen om het zeevruchtenfestijn compleet te maken.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Deel je reactie