Garnalenspies van de barbecue

De lekkerste garnalenspiesjes voor op de barbecue maak je heel eenvoudig zelf. Hiervoor gebruik ik rauwe garnalen die ik marineer in olijfolie, citroen en knoflook. Meer heb je niet nodig! Een uurtje marineren geeft al een lekkere smaak, maar een hele nacht marineren is nog beter. De marinade kan dan goed in de garnalen trekken met verrukkelijk resultaat! Lekker met aioli of een frisse citroenmayonaise.

Geen barbecueweer? Deze garnalenspiezen kun je ook gewoon in de grillpan, koekenpan of zelfs in de oven bereiden.

Thema recepten, Seizoen, Visrecepten, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 2 spiezen

  • 8 stuks rauwe en gepelde garnalen (ik gebruikte diepgevroren rauwe, ongepelde reuze garnalen die ik liet ontdooien en zelf pelde)
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen, alleen de rasp
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Optioneel, snufje gedroogde chilivlokken
  • Verder nodig
  • 2 barbecuespiezen

Tip! Draai de garnalenspiezen pas om als ze makkelijk loslaten van de grill. Als ze vastplakken aan de grill laat je ze nog even liggen, ze laten vanzelf los.

Bereiding

Doe de garnalen met de overige ingrediënten en een snufje zout in een kom en hussel om. Dek af en laat minimaal 30 minuten tot maximaal 24 uur marineren in de koelkast.

Rijg aan elk stokje 4 garnalen. Grill ze op middelhoog vuur op de barbecue aan beide kanten, tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. Grill ze niet langer dan nodig is, anders worden ze droog.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin