Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Zalmburger met chilimayo
Ik ben dol op deze zalmburger, die ik steevast maak van een restje aardappelpuree. Ik gebruik het liefst een combinatie van verse zalm en gerookte zalm, dat geeft namelijk een extra volle smaak! Probeer maar.
Serveer de zalmburger met een kloddertje chilimayonaise, wat pittige waterkers en partjes citroen. Meer heeft -ie namelijk niet nodig.
Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten + 30 minuten opstijven in de koelkast
Ingrediënten
- 400 g aardappelpuree
- 250 g verse zalm zonder huid
- 150 g gerookte zalm
- 1 biologische citroen
- 1 ei
- Bosje dille, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- Bloem
- Zout en peper
- Zonnebloemolie
Om erbij te serveren
- Waterkers, chilimayonaise (mayonaise mengen met zoete chilisaus) en partjes citroen
Verder nodig
Fijne rasp
Bereiding
Snijd de verse zalm in kleine blokjes en de gerookte zalm in kleine stukjes. Rasp de schil van de citroen, alleen het gele gedeelte, het witte is bitter. Klop het ei los. Roer de zalm samen met de citroenrasp, het ei, dille en sjalot door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. Vorm met je handen ronde burgers van het mengsel en laat afgedekt minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm een koekenpan met zonnebloemolie. Wentel de zalmburgers door de bloem en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Doe dit het liefst zo kort mogelijk, zo blijven de zalmburgers lekker sappig.
Eet smakelijk!
om 10:04
Lijkt mij heerlijk!
Zou je deze visburgers ook in de oven af kunnen bakken?
om 12:41
Hoi Evelien, ik denk niet dat dat een succes zal zijn. De bloem zal in de oven namelijk niet goudbruin en krokant bakken. Ik zou ze dus gewoon bakken in de koekenpan.
om 17:36
Vanavond gemaakt en ze smaakten heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Alleen viel de helft uit elkaar tijdens het bakken (maar ook dat smaakte prima!). Enig idee wat ik fout heb gedaan? Misschien langer in de koelkast want ze waren niet opgesteven in de koelkast.
om 08:16
Hoi Mirjam, leuk om te horen dat ze smaakten! Het is misschien een goed idee om een ei toe te voegen aan het aardappel-zalmmengsel. Dat houdt de boel een beetje bij elkaar. Ik heb het erbij gezet in het recept. Bedankt voor je reactie!
om 18:59
Ik heb net de zalmburgers gemaakt. Annemiek, wat ken jij heerlijke recepten! Mjammie!
om 09:33
Haha, bedankt Denise. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
om 09:41
Ik heb eigenlijk nog nooit zelf een soort van visburger gemaakt, maar het klinkt wel héél erg lekker. Komt op mijn to-do lijstje!
om 12:52
Haha, dat lijstje ken ik Ellen. 😉 Niet te lang mee wachten hoor, ze zijn superlekker!