Ingrediënten

voor 2 spiezen

  • 180 g zalm zonder huid, in 6 of 8 evengrote blokjes gesneden
  • 1 el teriyakisaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 2 lente-uitjes, in stukken gesneden van ca. 3 cm.
  • 1 el sesamzaadjes, licht goudbruin geroosterd in een droge koekenpan

Verder nodig

  • 2 barbecue stokjes

Tip! Draai de zalmspiezen pas om als ze makkelijk loslaten van de grill. Laat ze anders nog even liggen, anders trek je ze kapot.

Bereiding

Doe de zalm in een kom samen met de overige ingrediënten, behalve de lente-ui en sesamzaadjes. Hussel om en laat minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Rijg aan elk stokje om en om een stukje zalm en lente-ui, net zolang tot alle ingrediënten op zijn.

Grill de zalmspiesjes op middelhoog vuur op de barbecue of in de grillpan (zie onderstaande tip!) , tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben en net gaar zijn. Bestrooi de zalmspiesjes voor serveren met de sesamzaadjes.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin