Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Een lekker visje van de barbecue? Deze zalm met zelfgemaakte pesto en tomaatjes is een aanrader. Door de zalm te bereiden in een aluminium barbecueschaaltje blijven alle sappen uit de zalm en tomaatjes bewaard en kun je dit heerlijke vocht later op je bord weer over de vis lepelen.

Is het barbecueseizoen voorbi? Je kunt deze zalm ook in de oven bereiden, circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Menu, Seizoen, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Ovenrecepten, Visrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 stuks zalmfilet
  • 250 g cherry-trostomaatjes
  • 4 el groene pesto
  • Extra vierge olijfolie

Optioneel voor garnering

  • Pijnboompitten
  • Schilfers Parmezaan
  • Verse basilicumblaadjes

Verder nodig

  • 2 aluminium grillschaaltjes

Bereiding

Steek de barbecue aan. (Of verwarm de oven voor op 200 graden.)

Dep de zalmfilets droog met een stukje keukenpapier en bestrooi met (weinig) zout en peper. Leg de zalmfilets naast elkaar in het aluminium grillschaaltje.

Schep op elke zalmfilet een flinke schep pesto en smeer een beetje uit. Leg de cherry-trostomaatjes naast de zalmfilets in het bakje en besprenkel met olijfolie. Bestrooi de tomaatjes met wat zeezout uit de molen.

Garneer eventueel extra met de pijnboompitten en Parmezaan. De basilicumblaadjes kun je het beste pas na de bereiding over de zalm verdelen, anders worden ze bruin.

Bak de zalm circa 10 tot 15 minuten op de barbecue, tot de zalm nog net niet helemaal gaar is vanbinnen. Dan is de zalm heerlijk zacht en sappig en zo vind ik hem het lekkerst. (Houd dezelfde bereidingstijd aan in de oven.)

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Zalm van de barbecue met pesto en tomaatjes

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin