Groentegratin uit de oven

Een lekker bijgerecht met groenten serveren? Deze groentegratin met wortel, zoete aardappel en pastinaak kun je makkelijk van tevoren maken. Voordat je aan tafel gaat hoef je hem alleen nog even af te bakken in de oven.

Smaakt heerlijk met gevogelte of wild. 

Menu, Seizoen, Groenten, Herfstrecepten, Winterrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 2 winterpenen*, geschild en in dunne plakjes
  • 2 zoete aardappels*, geschild en in dunne plakjes
  • 2 pastinaken*, geschild en in dunne plakjes
  • 250 ml room (slagroom of kookroom)
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • Paar takjes verse tijm

* Zorg dat de groenten ongeveer dezelfde dikte hebben, zodat ze tegelijk gaar zijn.

Verder nodig

  • Ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met olijfolie.

Rangschik de plakjes groenten per soort in rijen. Rits van een takje tijm de blaadjes. Klop in een kom de room los met de knoflook, tijmblaadjes en wat zout en peper uit de molen. Giet het roommengsel over de groenten. Verdeel de overige tijmtakjes over en tussen de groenten.

Bak in het midden van de oven circa 40 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Dek de gratin af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker kleurt en de groenten nog niet helemaal gaar zijn.

Groentegratin uit de oven

Groentegratin uit de oven

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin