Hazenpeper

Zet jij weleens wild op tafel? Hazenpeper is een heerlijke klassieker uit de Hollandse keuken. De hazenbouten worden eerst gemarineerd om ze wat malser te maken en vervolgens zachtjes gegaard in een volle rodewijnsaus met spekjes, champignons, zilveruitjes en ontbijtkoek. Het is een ideaal gerecht om te serveren als je meerdere eters krijgt, want je maakt hem van tevoren. De hazenbouten moeten eerst een dag of twee marineren en ook het stoven doe je het liefst al een dag van tevoren. Op de dag zelf hoef je de hazenpeper alleen maar op heel laag vuur opnieuw te warmen. Makkelijker kan niet toch? Lekker met rodekool met appel en knolselderijpuree.

Herfstrecepten, Menu, Seizoen, Thema recepten, Winterrecepten, Kerstrecepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(2 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Joël

    Recept tot op de letter gevolgd. Helemaal super!

  2. Lialeesgraag

    Hoi Annemiek, zou dit recept ook geschikt zijn voor de slowcooker?

    1. Dat kan zeker! Ik zou dan wel iets minder vocht toevoegen omdat er in de slowcooker bijna geen vocht verdampt.

  3. Yvette

    Hoi Annemiek, wat een leuk recept! Waar heb jij de hazenbouten gekocht? Bij een poelier? Groet, Yvette

    1. Hoi Yvette, bij de poelier idd! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin