Tielse frambozentaartjes (video)

Als inwoner van het prachtige stadje Tiel breng ik vandaag een ode aan Flipje met deze heerlijke frambozentaartjes!

Wat het manneke pis is voor Brussel is het fruitbaasje Flipje — een vrolijke framboos met een koksmuts op! — voor Tiel. Flipje is in 1935 geboren als reclamefiguur voor de vroegere Tielse jamfabriek ‘De Betuwe’. Er verscheen een hele reeks stripboeken en twee verhalenboeken met Flipje als hoofdpersoon. Toen de fabriek in 1993 zijn deuren sloot bleef Flipje in Tiel achter en groeide in de loop der jaren uit tot stadsmascotte. Zo heeft hij heeft zijn eigen standbeeld midden in het stadscentrum, zijn eigen museum (het Flipje & Streekmuseum), maar volgens mij is er nog geen taartje naar hem vernoemd. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Om Flipje te eren maakte ik deze heerlijke frambozentaartjes: kleine knapperige taartbakjes, gevuld met witte chocoladeganache en afgetopt met die prachtige, zoete frambozen. Ze zijn verrukkelijk!

In de video hierboven laat ik zien hoe je ze maakt!

Kookvideo's, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, High tea recepten, Hollandse recepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Dessert, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

 1. Ik hou echt van patisserie en deze taartjes zien er echt heerlijk uit. Wat top trouwens dat je ook gebruik maakt van video in je blog!

 2. Carin

  Ohhh, deze taartjes lijken me heerlijk! Ga ik zeker maken! Overigens vertel je in de aankondiging dat het gemaakt is van bladerdeeg, maar dat klopt (gelukkig) niet, dit deeg lijkt me geschikter hiervoor 😉

 3. Lidy

  Ik weet niet waar het aan ligt, maar op één of andere manier lukt het mij niet te registreren.
  Ik heb 3 verschillende e-mail adressen geprobeerd, maar niets lukt, HELP!!!
  Ik ben groot fan van jouw recepten ??

  Vriendelijke groet,

  Lidy van Deijk

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde