Pompoensoep met room

Ben je op zoek naar een lekker pompoenrecept? Deze pompoensoep met room is makkelijk om te maken en snel klaar. Een heerlijke, hartverwarmende maaltijd om van te genieten op een gure herfstdag. Ik serveer de pompoensoep graag met knapperig stokbrood en een lekker smeerseltje erbij. 

Pompoensoorten

Voor dit recept kun je in principe elke eetbare pompoen gebruiken die je zelf lekker vindt. De flespompoen en biologische pompoen (ook wel bekend als Hokkaido) zijn de meest gangbare.

Pompoen schillen

Zowel de flespompoen als de biologische pompoen hoef je niet te schillen. Na het koken is de schil zacht en kun je hem makkelijk pureren met de staafmixer. Je proeft er niks van terug. Wel snijd ik lelijke plekken op de buitenkant van de pompoen weg en natuurlijk moet je de pompoenzaden verwijderen.

Pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten kun je eten als ze gedroogd en geroosterd zijn maar helaas heb ik nog niet echt een goed recept hiervoor. In dit recept gebruik ik dan ook gedroogde pompoenpitten uit de winkel. Heb jij wel een goed en echt lekker recept voor geroosterde pompoenpitten? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!

Meer pompoenrecepten?

Kijk hier voor alle pompoensoeprecepten op Keukenliefde. Kijk hier voor alle pompoenrecepten op Keukenliefde.

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Lunchrecepten, Voorgerechten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Slanke recepten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(13 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde