Risotto met paddestoelen en blauwaderkaas

Risotto met paddestoelen en blauwaderkaas

Risotto is mijn ultieme verwengerecht. De romige structuur zorgt ervoor dat je enkel een lepel nodig hebt om het naar binnen te werken. Deze herfstige variant met paddenstoelen en pittige blauwaderkaas is één van mijn favorieten.

Omdat ik lui ben aangelegd, zoek ik altijd manieren om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Dit recept is ideaal! Ik voeg namelijk direct alle bouillon toe aan de risotto, doe de deksel op de pan, zet het vuur heel laag en schenk mezelf een wijntje in. In de tussentijd keutel ik erop los met man- en dochterlief.  Als het vocht verdampt is, is de risotto klaar. Zonder ook maar één keer roeren in de pan!

Hoofdgerecht voor 2 personen 

Ingrediënten

  • 200 g risotto
  • 1 groentebouillontablet
  • 600 ml warm water
  • Scheut droge witte wijn
  • Bak paddenstoelen naar keuze
  • 1/2 ui
  • Takje tijm
  • Stukje blauwaderkaas + handje geraspte Parmezaan
  • 1 el roomboter
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie

Bereiding
Pel de ui en snijd hem fijn. Borstel de paddestoelen schoon en scheur ze in stukken. Pluk wat tijmblaadjes van een takje. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de tijm tot ze zacht maar niet gekleurd zijn. Zet het vuur dan hoger en voeg de paddestoelen toe.

DSC_0865_800x536

Bak ze kort op hoog vuur tot ze wat geslonken zijn. Zet het vuur weer wat lager en voeg de risotto toe.

DSC_0873_800x536

Voeg desnoods nog wat olijfolie toe als het te droog wordt. Bak de risotto even kort mee en blus dan af met de witte wijn. Laat de wijn even inkoken. Verkruimel de bouillontablet erover en giet het water erbij.

DSC_0889_800x536

Roer alles even los van de bodem, zet het vuur heel laag en doe de deksel op de pan. Controleer af en toe even of er nog voldoende vocht in de pan zit om de risotto te garen, voeg anders wat extra water toe. Zet het vuur uit als de risotto beetgaar is en het vocht bijna is opgenomen.

DSC_0897_800x536

Roer de boter, verbrokkelde blauwaderkaas en een handje geraspte kaas door de risotto. Nu krijgt de risotto de romige structuur die dit gerecht zo lekker maakt.

DSC_0922_800x536

Strooi vlak voor het serveren wat vers gehakte peterselie over de risotto.

DSC_0917_800x536

Eet smakelijk!

Herfstrecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
2 reacties

Deel je reactie

  1. Sabine

    Lijkt mij een heerlijke risotto, en makkelijk, ,daar hou ik ook van, alleen mijn vraag is koud , of warm water erbij

    1. Hoi Sabine, warm water toevoegen, ik heb het er inmiddels bijgezet. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde