Stroopwafelcheesecake met karamelsaus

Deze stroopwafelcheesecake met karamelsaus stond al tijden op mijn to bake list maar door de eindeloze zomer werd hij steeds opzij geschoven. Ik vind dit namelijk echt een taart voor in de herfst of winter. De bodem van deze cheesecake maakte ik van speculaasjes, dat geeft zo’n heerlijke herfstsmaak. De stroopwafels gaan zowel door de vulling van de cheesecake als bovenop en de fluweelzachte karamelsaus maakt het smulfeest compleet! Wat een feest, deze taart! 

Wereldgerecht, Thema recepten, Seizoen, Sinterklaasrecepten, Hollandse recepten, Gebak, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(0 stemmen)
12 reacties

Verdeel je liefde

  1. Bianca

    Hoi, hoelang uur moet hij in de oven blijven staan als het klaar is als je het in de ochtend maakt?

    1. Hoi Bianca, laat hem dan zo lang als mogelijk is in de oven afkoelen en daarna verder laten afkoelen op een koele, donkere plek. Pas als hij volledig is afgekoeld in de koelkast bewaren.

  2. Iris

    Mijn oven kan niet lager dan 160 graden. Moet ik hem dan gewoon simpelweg korter bakken?

    1. Hoi Iris, je kunt hem dan idd. iets korter bakken, zowieso een uur schat ik maar misschien iets langer. Na een uur gewoon regelmatig even controleren of de bovenkant al stevig is (hij mag nog licht wiebelen, hij stijft verder op tijdens het afkoelen).

  3. Monique

    Hoi Annemieke, ik heb de stroopwafelcheesecake met caramelsaus nu al een paar keer gemaakt en hij is echt heerlijk. Maar hij zakt altijd in. Terwijl ik toch precies doe wat je zegt en hem ‘s avonds bak en dan in de oven laag afkoelen. Heb je nog een tip? Groetjes Monique

    1. Hoi Monique, wat vervelend dat hij steeds inzakt. Elke oven werkt weer anders en ik ga altijd uit van mijn eigen ervaring gebaseerd op mijn oven. Cheesecake krimpt altijd iets na het bakken, maar de binnenkant moet wel gaar zijn. Als dit bij jou niet het geval is moet hij langer in de oven. Als de bovenkant dan te bruin wordt, kun je de temperatuur wat lager zetten en de taart langer bakken, of de bovenkant afdekken met alufolie. Ik zou hem in jouw geval zeker 15 minuten langer bakken de volgende keer.

  4. Mac van Galen

    In het begin moet de oven op 180 graden. Ik neem aan dat dit voor de bodem is, maar dat is weggevallen, ben ik bang. Kun je misschien vertellen hoe lang dat dan moet? Ik geniet van al je recepten, zowel online als in je boek. Deze cheese cake ziet er zalig uit.

    1. Linda

      Hier ben ik ook benieuwd naar. Hoe lang moet de bodem bakken?

      1. De bodem wordt niet apart voorgebakken. De oventemperatuur gaat eerst op 180 graden om de oven goed warm te krijgen. Als de taart de oven ingaat zet je de temp. lager. Door de lagere temperatuur zal de cheesecake minder snel gaan scheuren.

  5. Marianne

    Dit word een uitdaging voor mijn verjaardag oer 2 weken .?☕

    1. carin

      hoe lang kan je deze taart bewaren?? en zo ja moet ik deze afgedekt in koelkast bewaren??

      1. Hoi Carin, mijn voorkeur gaat uit naar bewaren op een koele, donkere plek het liefst in een kelder. Anders idd afgedekt bewaren in de koelkast. Je kunt hem zeker 3 dagen bewaren.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin