Sukadelapjes uit de slowcooker

Boterzachte sukadelapjes uit de slowcooker geserveerd met rodekool en aardappelpuree, dat is ouderwets genieten! Sukadelappen kun je in de braadpan bereiden maar ik bereid ze dit keer in de slowcooker. Omdat de temperatuur in de slowcooker heel constant is kan het eigenlijk niet mislukken en heb je er geen omkijken meer naar. Ondertussen heb jij alle tijd om de rodekool te maken en alvast de aardappels te schillen voor de aardappelpuree. Dat wordt smullen vanavond! 

Wereldgerecht, Seizoen, Vleesrecepten, Hollandse recepten, Winterrecepten, Slowcooker, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg sukadelapjes (liefst de wat dikkere lapjes), ruim een uur van tevoren uit de koelkast halen om op kamertemperatuur te laten komen
  • Olie om in te bakken + roomboter
  • 1 ui, gepeld en in ringen
  • 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje (Belgisch) donker bier
  • 1 pot runderfond à 350 ml
  • 1 el appel- en perenstroop
  • 1 tl witte balsamicoazijn
  • 3 sneetjes wit casinobrood, korstjes eraf gesneden
  • Mosterd
  • Optioneel, 1 el maizena om vocht te binden

Nodig

  • Slowcooker
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Zet de slowcooker op stand high voor 6 uur.
  2. Verhit de koekenpan met 1 el olie en een klontje roomboter. Bestrooi de sukadelappen met zout en peper en leg ze in de koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur kort aan beide kanten om te laten kleuren. Pas op dat de boter niet te donker kleurt, zet anders het vuur lager. Haal het vlees uit de koekenpan en leg in de slowcooker. Leg de tijm en laurierblaadjes bovenop het vlees.
  3. Voeg indien nodig een extra klontje boter toe aan het braadvet in de koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak op laag vuur tot ze zacht en glazig zijn. Blus af met het flesje bier en de fond en laat op hoog vuur een paar minuten goed borrelen om iets te laten inkoken. Roer de appel- en perenstroop en azijn erdoor. Giet het vocht over het vlees in de slowcooker.
  4. Besmeer 3 sneetjes casinobrood (korstjes eraf) met mosterd en leg met de mosterdkant naar beneden op het vlees. Doe de deksel op de slowcooker en smoor het vlees een uurtje of vijf, zes, tot het zacht is en makkelijk uit elkaar valt. De smoortijd kan ook korter of langer duren, dus controleer regelmatig of het vlees goed is.
  5. Als het vlees zacht is kun je het vocht indien nodig binden met een maizenapapje. Haal het vlees uit de slowcooker en roer de maizena tot een glad papje met een scheutje koud water. Voeg dit al roerend aan het vocht toe tot het de gewenste dikte heeft. Leg het vlees terug in de saus en warm nog even door.

Sukadelapjes uit de slowcooker

Sukadelapjes uit de slowcooker

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Siep

    Hoi,hoi,
    Sorry dat ik je lastig viel met mijn vragen; ik las vandaag in je nieuwsbrief dat jullie druk zijn met de verbouwing. Dus nu begrijp ik ook wel dat je geen tijd had om te antwoorden. Ben nu de sucadelapjes in de slowcooker aan het maken volgens jouw recept. Ik vertrouwde er maar op dat het geen vergissing was standje High.
    Veel succes met jullie verbouwing, Siep

    1. Hoi Siep, je valt me helemaal niet lastig hoor :), het is hier idd een beetje hectisch nu.! Zowel stand high als stand low komen qua temperatuur (bij een slowcooker) niet boven de 100 graden uit. Stand high verwarmt alleen sneller en daardoor is de bereidingstijd ook wat korter. Belangrijkste is eigenlijk om je eigen slowcooker te leren kennen (ze werken toch allemaal net wat anders) en het vlees regelmatig te controleren op gaarheid. Dan komt het altijd goed.

  2. keukenprinses

    Annemiek, weet je zeker dat hierbij de slowcooker op stand High moet staan???? Mij lijkt het een vergissing en dat het stand low moet zijn. Ik ga het vandaag maken dus ik hoop dat je me snel kunt antwoorden. Op mijn vorige vraag heb je helaas nog steeds geen antwoord gegeven. Vriendelijke groet, Siep

  3. Siep

    Hoi wat fijn weer eens een recept voor de slowcooker, ik ga de sucadelapjes binnenkort zo maken.
    Alleen heb ik nooit wit brood in huis, kan het ook met bruin brood???
    Rode kool heb ik ook al eens in de SC gemaakt, het was heerlijk!!

    1. Bea

      Kan prima. Doe het brood ook vervangen door ontbijtkoek.

  4. Mieke

    Hallo hallo,

    Jammie jammie ga ik gelijk maken dit weekend. Maar hoeveel inhoud pot Runderfond?

    1. De pot die ik gebruikte had een inhoud van 350 ml. Zet het erbij! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin