Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya

Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya

Dit heerlijke recept kreeg ik ingezonden door Lya van Gelder Verbrugh. Een perfect herfstgerecht! Het woord is aan Lya:

Heb hier een recept uit een oude tip. Varkensfiletrollade met salie en stoofperen. Volgens mij een frans recept.

Ingrediënten

  • Varkensfiletrollade
  • Gedroogde salie
  • Roomboter of vloeibare boter om in te bakken
  • Gieser Wildeman peren
  • Rode wijn of port
  • Suiker
  • Zout en peper

rollade 001_800x600

Bereiding
Stoofperen schillen en de steeltjes en het klokhuis intact laten. In de rode wijn met suiker en zwart gemalen peper zacht koken. Apart zetten.

rollade 002_800x600

Rollade door de salie rollen en in ruim roomboter bakken.

Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya

rollade 005_800x600

Op een laag vuur laten garen met iedere keer een scheutje van het perenvocht. Wij hebben het met spruitjes gegeten en met aardappelpuree, gemengd met stijfgeklopte eiwitten.

Had helaas geen spuitzak meer maar met een beetje fantasie lukte het wel om het nog even onder de gril te zetten. Met een beetje paneermeel en kaas.

Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya

Varkensfiletrollade met salie en stoofperen van Lya

Was lekker, ik neem aan dat dit ook heel goed met zuurkool kan. Eet smakelijk!

Groetjes Lya

Herfstrecepten, Thema recepten, Wereldgerecht, Winterrecepten, Franse recepten, Kerstrecepten, Hoofdgerecht, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Ad Habraken

    Beste Annemiek,

    Het dresseren op het bord verdiend absoluut geen schoonheidsprijs neem de volgende keer een grotere schaal. Nu valt het er aan de zijkant bijna overheen oogt zeer zeker niet. Je recepten zijn zeer summier in uitleg met een ingrediënten lijst zonder maten en gewichten. Dit kan mijn inziens veel beter, al met al heb jij je er met een “Jantje van Leiden” afgemaakt.

    Groeten,

    Ad

    1. Hoi Ad,

      Op de foto’s zie je volgens mij alles, behalve iemand die zich er met een ‘Jantje van Leiden’ vanaf heeft gemaakt…

      Bedankt voor je reactie. Groetjes Annemiek

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin