Varkenshaas medaillons met champignonroomsaus

Malse varkenshaas medaillons met champignonroomsaus. Pure verwennerij waar ik heel erg blij van word. En ook nog eens makkelijk om te maken. Heerlijk op een doordeweekse dag, maar ook een feestelijk gerecht voor kerst!

Serveer de varkenshaas medaillons met champignonroomsaus met sperziebonen en aardappelkroketjes. Ook lekker met een stoofpeertje erbij.

Herfstrecepten, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Winterrecepten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(8 stemmen)
10 reacties

Deel je reactie

  1. Marga vd Braber

    Hallo dit ziet er heerlijk uit kan het een dag van te voren voor de kerst
    groeten marga

    1. Het vlees kun je niet een dag van tevoren bakken, maar de saus wel. De volgende dag kun je dan het bakvet van het vlees eventueel nog toevoegen aan de opnieuw opgewarmde saus.

  2. Tosja

    Klinkt goed, ik ga dit vanavond maken.
    Helaas heb ik geen cognac in huis.
    Is 2 el Madeira ook goed? Daar heb ik nog wel een klein flesje van. En anders heb ik grappa, gemaakt van druivenpulp.
    Ik hoor graag waar ik de cognac door kan vervangen 🙂

    1. Hoi Tosja, je kunt de cognac gerust vervangen door Madeira maar je kunt de alcohol ook gewoon weglaten, dan smaakt de saus nog steeds heerlijk. 🙂

    2. Beste,
      Cognac is best vervangbaar door wiskey. Tijdens mijn vierjarig verblijf in Spanje heb ik heel veel wiskey als vervanger gebruikt. In de keuken weliswaar.

      1. Bedankt voor de tip! 🙂

  3. Simone

    Vanavond dit recept gemaakt met sherry ipv cognac (had ik niet in huis?) wij hebben heerlijk gegeten!

    1. Superleuk om te horen Simone! 🙂

  4. Fred Wolvekamp

    Een geweldig recept…..maar ik moest met twee linker handen en voeten lerende keukenprins eerst opzoeken hoe lang je varkenshaas moet bakken. Ik heb het dus na een half uurtje zoeken op het internet en 20 verschillende antwoorden maar gehouden op 2 x 6 minuten aan beide kanten.
    Ik vind jouw gerechten helemaal top om te maken met deze heldere uitleg en foto’s. Maar doe mij een plezier en zet er bak en kooktijden bij, al was het maar voor deze met twee linker handen en voeten lerende keukenprins.

    1. Bedankt voor je leuke reactie Fred! Ik vind het lastig om baktijden aan te geven, zowieso is die afhankelijk van de garing die je wenst. Varkenshaasmedaillons zijn vrij snel klaar, omdat ze niet zo dik zijn. Ik houd van rosé, dus ik denk dat vier tot vijf minuten per kant wel voldoende is. Maar het is een kwestie van uitproberen. Ik zorg altijd dat ik een extra stukje vlees in de pan heb, die ik bij twijfel kan opensnijden. Een andere manier om erachter te komen of het vlees gaar is, is door er met je vinder op te drukken. Veel veerkracht is rauw, weinig veerkracht is done. Maar het vergt enige oefening, voordat je dat helemaal goed hebt. Succes Fred! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde