Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 11-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend.
In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Kippannetje met champignonroomsaus en prei
Di: Gebakken speklap met ovenfriet
Wo: Macaroni met gehakt en groenten
Vr: Flammkuchen wraps
Za: Romige preisoep met mosterd en beenham
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Kippannetje met champignonroomsaus en prei
Ik ben dol op makkelijke maaltijdpannetjes. Dit kippannetje met champignonroomsaus en prei vind iedereen heerlijk. Ik serveer er graag witte rijst bij, maar ook gekookte krieltjes, gebakken aardappels, of pasta smaken er lekker bij. Zo kun je steeds variëren. Zie ook onderstaande variatietips voor extra groenten.
Dinsdag
Gebakken speklap met ovenfriet
Een Hollands agv’tje kan ik op z’n tijd wel waarderen. Het speklapje wordt net wat smakelijker als je hem paneert met panko. Dat geeft een heerlijk krokant korstje! Lekker met een frisse salade en zelfgemaakte ovenfrietjes om het smulfeest compleet te maken.
Woensdag
Macaroni met gehakt en groenten
Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Het is snel gemaakt en ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Deze variant bevat lekker veel groenten en gehakt. Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!
Donderdag
Couscoussalade met komkommer, tomaat en feta
Couscous is een heerlijk ingrediënt om op voorraad te hebben in je kelderkast. Deze couscoussalade met komkommer, tomaat en feta is gemaakt in een handomdraai en smaakt overal lekker bij. Zo kun je hem meenemen naar je werk als lunch, of serveren als avondeten met bijvoorbeeld gegrilde vis of kip erbij. In de zomer neem ik deze couscoussalade graag mee naar een picknick, of ik serveer hem bij de barbecue. Zie ook onderstaande serveertips.
Vrijdag
Flammkuchen wraps
Ik ben dol op deze flammkuchen wraps gemaakt van tortillawraps. Ze zijn snel gemaakt en hebben een flinterdunne, krokante bodem. Lekker om te serveren als snack, lunch of lichte maaltijd met een salade erbij. Je kunt ook variëren met dit recept door het spek te vervangen door hamblokjes of gerookte zalm. Heerlijke variaties!
Zaterdag
Romige preisoep met mosterd en beenham
Prei is een veelzijdige groente waar je alle kanten mee op kan. Je kunt er ook heerlijke soep van maken. Deze preisoep met mosterd is lekker romig. Garneer hem met reepjes ham.
Zondag
Marmercake met chocoladeglazuur
Wees gewaarschuwd, deze marmercake met chocoladeglazuur is verslavend lekker! Het beslag voor deze cake moet een nacht rusten in de koelkast dus je moet al een dag van tevoren beginnen. Op de dag zelf hoef je maar een paar handelingen te doen en het chocoladeglazuur te maken.
Deel je reactie