Macaroni met gehakt en groenten

Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Het is snel gemaakt en ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Deze variant bevat lekker veel groenten en gehakt. Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!

Wereldgerecht, Pastarecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 500 g rundergehakt
  • 1 runderbouillonblokje, verkruimeld
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 2 preien, schoongemaakt en in ringen
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 1 winterpeen, geschild en geraspt
  • 140 g tomatenpuree
  • 2 el gedroogde oregano
  • Olijfolie om in te bakken
  • Geraspte kaas om te bestrooien

 

Bereiding

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit een ruime hapjes- of braadpan met een scheutje olijfolie. Fruit de ui en knoflook op laag vuur tot de ui glazig en zacht is. Voeg het gehakt en de bouillontablet toe en bak rul.
  3. Kook de macaroni beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
  4. Voeg de groenten toe aan het gehakt en bak op middelhoog vuur enkele minuten mee tot de groenten geslonken en zacht zijn.
  5. Voeg de tomatenpuree en oregano toe en bak 1 minuut mee.
  6. Giet de macaroni af en laat uitlekken (vang een kopje kookvocht op). Voeg toe aan het gehakt-groentemengsel en roer door elkaar. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken.
  7. Schep de macaroni op boren en bestrooi met de geraspte kaas.

Macaroni met gehakt en groenten

Macaroni met gehakt en groenten

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin