Weekmenu 15 2024

Weekmenu 15 2024

Weekmenu 15 2024. “Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!

Voordeel weekmenu

Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:

  1. Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
  2. Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
  3. Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
  4. Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!

Handig

Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.

Weekmenu 15 2024

Maandag

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Deze tagliatelle met roomsaus, ham, spinazie en champignons ken je misschien van een pakje, maar deze variant maak je helemaal zelf. Ik beloof je, het is net zo makkelijk en snel  (hij staat in 15 minuten op tafel) en véél lekkerder.

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Dinsdag

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Woensdag

Macaroni met gehakt en groenten

Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Het is snel gemaakt en ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Deze variant bevat lekker veel groenten en gehakt. Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!

Macaroni met gehakt en groenten

Donderdag

Italiaanse broccolistamppot

Deze broccolistamppot krijgt een Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!

Italiaanse broccolistamppot

Vrijdag

Mexicaanse taco’s

Een Mexicaans smulfeest op tafel zetten voor het hele gezin? In dit recept maak je een grote pan Mexicaans gehakt die je zo op tafel zet. Verder zet je de tafel vol met lekkere toppings zoals avocado, tomaat, sla, geraspte kaas en zure room of créme fraiche. Zo kan iedereen zijn eigen taco vullen.

Mieks Special: Mexicaanse taco's

Zaterdag

Aspergequiche met zalm

Heb jij het witte goud al gegeten? Het kan weer! De klassieker met ham, ei en krieltjes in onovertroffen wat mij betreft, maar met asperges kun je alle kanten op. Deze aspergequiche met verse zalm is een dikke aanrader. Lekker met een groene salade erbij.

Aspergequiche met zalm

Zondag

Kwarktaart met mandarijn

Zin in iets lekker voor bij de koffie? Wat denk je van een frisse kwarktaart met mandarijn en bastognebodem. Makkelijk om te maken en verslavend lekker!

Kwarktaart met mandarijn

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde