Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Deze waanzinnig lekkere gehaktballetjes zijn volgens een recept van Jamie Oliver. Jamie gebruikt deze gehaktballen voor zijn al net zo lekkere meatball spaghetti maar ik vind deze balletjes zo smaakvol dat ze hier een apart plekje krijgen.
Naast dat je deze gehaktballen kunt gebruiken als onderdeel van een hoofdgerecht, kun je ze ook perfect serveren als feestelijk hapje. Bijvoorbeeld op Oudejaarsavond, of op een verjaardag. Lauwwarm of koud serveren op een mooie schaal en ik weet zeker dat ze gretig aftrek zullen vinden.
Ingrediënten voor 20-21 kleine gehaktballen
*Jamie gebruikt in zijn recept verse fijngehakte rozemarijn en gedroogde oregano. Ik kwam er helaas te laat achter dat ik geen verse rozemarijn meer had en heb dus een potje gedroogde Italiaanse kruiden gebruikt.
Verder nodig
Koekenpan, keukenpapier
Bereiding
Meng alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een kom en verdeel het gehakt in vier ballen.
Wees niet te bang om het gehakt goed op smaak te brengen met de mosterd, kruiden en zout en peper. Verdeel iedere bal weer in 5-6 kleine balletjes.
Verhit de koekenpan met olijfolie en bak de gehaktballetjes op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Laat de gehaktballetjes even uitlekken op een stukje keukenpapier. Ik voegde de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus voor meatball spaghetti van Jamie.
Wat hebben we zitten smullen! Geniet ervan!
Wereldgerecht, Eenpansgerechten, Italiaanse recepten, Mannenvoer, Vleesrecepten, Hoofdgerecht
om 16:23
Weet niet wat er blijft plakken, maar ik trek m’n balletjes kapot. Maar heb dan ook nog nooit gehaktballen bereid met ei en mosterd
om 11:04
Welke saus heb je hier gemaakt?
Vandaag staat spaghetti met balletjes in tomatensaus op de planning.
om 11:55
Lekker hoor Maaike! 🙂 Hier de link naar de tomatensaus. http://www.keukenliefde.nl/meatball-spaghetti/