Aspergequiche met zalm

Zolang de witte asperge vers verkrijgbaar is wil ik ervan genieten. Dit keer maak ik een hartige taart met het witte goud, namelijk een aspergequiche met verse zalm. Een heerlijk verfijnd gerecht met klassieke smaken.

Je kunt deze quiche (lauw)warm eten als hoofdgerecht — lekker met een salade erbij —, maar ook lauwwarm of koud serveren bij een buffet.

Seizoen, Thema recepten, Lenterecepten, Paasrecepten, Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol vers taartdeeg
  • 500 g witte asperges
  • 160 g zalmfilet
  • 125 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • Paar takjes verse dille, fijngehakt
  • Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
  • Beetje olie of boter om de springvorm in te vetten

Zie onderstaande tip voor heerlijke kruidenyogonaise om bij de quiche te serveren.

Verder nodig

  • Rechthoekige quichevorm
  • Aspergeschiller

 

 

 

Serveer deze aspergequiche met een kruidenyogonaise om het feest compleet te maken. Roer hiervoor 2 flinke eetlepels mayonaise los met 4 eetlepels volle (geiten)yoghurt, een klein scheutje extra vierge olijfolie en lekker wat versgehakte dille en bieslook. Basilicum en peterselie mogen er ook door als je die in huis hebt. Breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Bereiding

Snijd circa 1,5 cm van de harde onderkant van de asperges af en schil ze rondom goed met de dunschiller. De uiteinden en schillen heb je verder niet meer nodig, maar kun je gebruiken om aspergebouillon van te trekken voor aspergesoep. Kook de asperges in een ruime pan met water circa 15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Schep de asperges uit de pan op een bord bekleed met een theedoek. Voel met je vingers rondom de asperges of dat er nog een harde schil zit aan de buitenkant, anders kun je die er nog aftrekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met boter of olie en bekleed hem met het taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Snijd de witte asperges zo op maat dat ze overdwars in de quichevorm passen. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en snijd in plakken van circa een 0,5 cm. Leg de asperges naast elkaar bovenop het taardeeg en  wissel om de 3 tot 4 asperges af met een plakje zalm.

Klop de eieren los met de crème fraîche, bieslook, dille en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de asperges en zalm. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 minuten gaar.

Laat voor het serveren iets afkoelen, dan smaakt hij nog lekkerder!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com