Italiaanse broccolistamppot

Deze broccolistamppot krijgt een heerlijke Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!

Vegetarisch, Stamppot recepten, Budget, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 800 g broccoli, in roosjes, stronk geschild en in plakken
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 2 el groene pesto (zelfgemaakt of gekocht)
  • 100 – 150 ml kook- of slagroom
  • 250 g cherrytomaat, gehalveerd
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • Handje pijnboompitten, goudbruin geroosterd in droge koekenpan

 

Tips!
♥️Vervang de cherrytomaten ook eens door 150 g fijngesneden zongedroogde tomaat en voeg een scheutje van de olie toe aan de stamppot.
♥️Deze stamppot kun je goed invriezen. Schep hem in een diepvrieszak en druk hem plat. Zo bespaar je ruimte in de diepvries en is hij sneller ontdooit.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in een ruime pan met licht gezouten, kokend water gaar. Leg na 3 minuten de broccoli op de aardappelen en kook mee.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en voeg de ui, knoflook en rode peper (naar smaak) toe. Bak op laag vuur tot de ui zacht is.
  3. Giet de aardappels en broccoli af, vang een kopje kookvocht op. Stamp ze grof en maak er een smeuïge puree van met de pesto, room en eventueel een scheutje kookvocht.
  4. Roer het uimengsel, cherrytomaten, parmezaan en pijnboompitten door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.

Italiaanse broccolistamppot

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(3 stemmen)
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anja Korsten

    Gisteren gemaakt, mijn zoon zei dat ik nog nooit zo’n lekkere stamppot had gemaakt hahaha, dus wederom bedankt voor dit heerlijke stamppotrecept!

    1. Leuk om te horen dat het goed gesmaakt heeft Anja! 🙂

  2. Nicole Rombouts

    Lekker, zelf mijn groente loze zoon vond hem lekker

    1. Haha, dat is een mooi compliment Nicole! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin