Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.
Variaties
In plaats van kippendij kun je ook kipgehakt of reepjes beenham gebruiken. Kipfilet kan ook maar houd er rekening mee dat die sneller droog wordt in de oven. Ook met groente kun je variëren. Sperziebonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar kijk ook eens naar welke groente er in het seizoen is. Pompoen, wortel en pastinaak zijn nu volop verkrijgbaar en smaken heerlijk in deze schotel. Ook bloemkool of broccoli zijn goede variaties. Experimenteer er lekker op los en ontdek je eigen favoriet.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de sperziebonen 2 minuten in gezouten water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een koekenpan of hapjespan met een beetje olie. Bestrooi de kip met cajunkruiden en zout en peper (als er zout in de cajunkruiden zit hoef je geen extra zout toe te voegen) en bak op hoog vuur goudbruin. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak een paar minuten mee tot ze wat zachter zijn (ze garen verder in de oven). Roer de sperziebonen en crème fraîche erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Schep het kip-sperziebonenmengsel in de ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak circa 30 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant van de ovenschotel met kip en sperziebonen goudbruin is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie