Ovenschotel met kip en sperziebonen

Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt. 

Variaties

In plaats van kippendij kun je ook kipgehakt of reepjes beenham gebruiken. Kipfilet kan ook maar houd er rekening mee dat die sneller droog wordt in de oven. Ook met groente kun je variëren. Sperziebonen zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar kijk ook eens naar welke groente er in het seizoen is. Pompoen, wortel en pastinaak zijn nu volop verkrijgbaar en smaken heerlijk in deze schotel. Ook bloemkool of broccoli zijn goede variaties. Experimenteer er lekker op los en ontdek je eigen favoriet.

Ovenschotelrecepten

Een andere ovenschotel die bij ons favoriet is is deze ovenschotel met kip en champignonroomsaus en deze kipschotel met truffelsaus. Deze Mexicaanse ovenschotel met gehakt is een van de populairste ovenschotels van KL op dit moment. Heb je ze al eens gemaakt? Op KeukenLiefde vind je meer dan 200 ovenschotelrecepten. Je vindt ze hier op een rij.

Ovenschotel met kip en sperziebonen

Familiegerechten, Herfstrecepten, Ovenschotels, Winterrecepten, Kiprecepten, Ovenrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(29 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde