Kwarktaart met mandarijn

Hou je vast: dit is alweer het zevende kwarktaartrecept dat ik met je deel! Ik heb het over de ongebakken variant die opstijft in de koelkast. Deze kwarktaart met mandarijn heeft een lichte textuur, smaakt lekker fris en is heel makkelijk om te maken.

Voor dit recept had ik bedacht dat het lekker zou zijn om mandarijntjes uit blik te gebruiken. Verse mandarijntjes kunnen qua smaak soms behoorlijk tegenvallen en met deze taart wilde ik geen risico nemen. Mandarijntjes uit blik zijn bovendien al ontdaan van hun vliesje, zijn lekker zoet en knaloranje! Dat laatste is natuurlijk mooi meegenomen, omdat deze taart daardoor uitermate geschikt is om te serveren op Koningsdag!

Toen ik de mandarijnengelei wilde maken om over de taart te schenken besefte ik dat de mandarijnensiroop uit blik een neutrale kleur had. Pfffff…. Daar ging mijn zorgvuldig bedachte plan. Gelukkig had ik verse mandarijntjes in de fruitschaal liggen die ik kon uitpersen. Knaloranje sap komt daaruit jongens! Duh, hoor ik je denken. Ja, dat denk ik ook. De verse mandarijntjes waren ook nog eens vet lekker, dus ik had direct spijt dat ik ze niet in de vulling had verwerkt. Doe wat je wilt met deze informatie. Ik wilde het alleen even gezegd hebben… 😉

Themarecepten, Oranjerecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(7 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. LInda

  Wauw wateen heerlijke taart. Heb de overgebleven pepernoten gebruikt als bodem. Geweldig voor de sinterklaas.

  1. Yes, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Linda! 🙂

 2. Yvonne

  Hoe groot is de pot mandarijnen op siroop?

  1. Lucien

   Blikje van 312g (AH Mandarijnpartjes). Later zag ik dat ze in druivensap zaten. Ik wilde de perfecte smaak hebben, dus een fles AH Excellent Clementine mandarijnensap gehaald. Hiervan 125 ml. gebruikt.

 3. Nienke

  Het werd bij mij pudding ben bang dat de gelatine niet Goed is opgenomen nextime beter 🙁

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde