Bereiding
Week 10 gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water, minstens 10 minuten. Vet de springvorm in met boter.
Smelt de roomboter in de magnetron of in een pannetje op het vuur. Maal de bastognekoek fijn in de keukenmachine en roer de gesmolten roomboter erdoor. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de springvorm.
Laat de mardarijntjes goed uitlekken en vang de siroop op. Verwarm 5 eetlepels van de mandarijnensiroop in een pannetje op het vuur, niet laten koken. Zet het vuur uit en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer door totdat de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf. Roer in een andere kom de kwark en suiker door elkaar. Roer 2 eetlepels kwark door het gelatinemengsel om ze familie te maken en roer dan het gelatinemengsel door de rest van de kwark. Spatel de slagroom en de helft van de mandarijntjes erdoor.
Verdeel het kwarkmengsel over de koekbodem in de springvorm. Bedek met de overige mandarijntjes. Laat een uur opstijven in de koelkast (leg een vel bakpapier onder de kwarktaart tegen het lekken).
Week de overige 2 gelatineblaadjes in koud water. Pers het sap van de drie mandarijntjes uit, zeef het sap en verwarm in een pannetje. Knijp de gelatine uit en los hem op in het sap. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur, maar let op dat hij nog wel vloeibaar is. Schenk de mandarijnengelei over de kwarktaart en laat nog 3 uur opstijven in de koelkast.
om 11:49
Wauw wateen heerlijke taart. Heb de overgebleven pepernoten gebruikt als bodem. Geweldig voor de sinterklaas.
om 12:19
Yes, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Linda! 🙂
om 16:36
Hoe groot is de pot mandarijnen op siroop?
om 20:54
Blikje van 312g (AH Mandarijnpartjes). Later zag ik dat ze in druivensap zaten. Ik wilde de perfecte smaak hebben, dus een fles AH Excellent Clementine mandarijnensap gehaald. Hiervan 125 ml. gebruikt.
om 13:34
Het werd bij mij pudding ben bang dat de gelatine niet Goed is opgenomen nextime beter 🙁