Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Deze tagliatelle met roomsaus, ham, spinazie en champignons ken je misschien van een pakje, maar deze variant maak je helemaal zelf. Ik beloof je, het is net zo makkelijk en snel  (hij staat in 15 minuten op tafel) en véél lekkerder.

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

Voor dit heerlijke pastagerecht gebruik ik tagliatelle maar je kunt ook andere pasta naar keuze gebruiken zoals penne, fusilli, farfalle of macaroni. De roomsaus maak je heel eenvoudig met boter, bloem, bouillon en room. Of je slagroom (30 – 35% vet) of kookroom (20% vet) gebruikt maakt niet zoveel uit, maar kookroom bevat een stuk minder vet (zeker de light variant, die bevat 7% vet) en geeft net zo’n romige smaak.

Vegetarisch

Ik gebruik een runderbouillonblokje waardoor de roomsaus een krachtige smaak krijgt, maar als je dit gerecht vegetarisch wilt maken kun je ook een groentebouillontablet gebruiken. De ham kun je dan achterwege laten.

Variant met kip

Een variant met kip is ook lekker. Bak dan hieronder bij stap 1 eerst gekruide kipblokjes, of -reepjes (filet of dijfilet kan allebei, net wat je voorkeur heeft) goudbruin en gaar. Schep ze op een bord en dek af met aluminiumfolie. Ga verder met stap 1 en volg het recept. Voeg de kip in stap 5 tegelijk met de spinazie en ham weer toe en warm nog even door.

Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie

 

Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Pastarecepten, Snelle recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(53 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

  1. Koen Gijsbers

    Ik heb het recept gisterenavond uitgeprobeerd en het smaakte naar meer.

  2. Pieta

    Het smaakte heerlijk. 😉🌸😉

  3. Marry

    Dit lijkt mij een lekkker recept

  4. Carlijn Jansen

    Echt een heerlijk recept! Ik ga hem zeker vaker maken en doorsturen naar de andere mensen

    1. Leuk om te horen Carlijn! 🙂

  5. Wat is de toegevoegde waarde van de bloem toevoeging?

    1. Door de bloem wordt de saus lichtjes gebonden.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde