Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 15 2024
Weekmenu 15 2024. “Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 15 2024
Maandag
Tagliatelle met roomsaus, ham en spinazie
Deze tagliatelle met roomsaus, ham, spinazie en champignons ken je misschien van een pakje, maar deze variant maak je helemaal zelf. Ik beloof je, het is net zo makkelijk en snel (hij staat in 15 minuten op tafel) en véél lekkerder.
Dinsdag
Ovenschotel met kip en sperziebonen
Een heerlijke ovenschotel met kip en sperziebonen afgedekt met zoete aardappelpuree en kaas. Deze ovenschotel was een grote hit bij ons thuis. De zoete aardappelpuree combineert fantastisch met de licht pittige cajunkip en sperziebonen en maakt de schotel net iets spannender dan met gewone aardappelpuree. Je gratineert hem met kaas in de oven waardoor de bovenkant een heerlijk knapperig kaaskorstje krijgt.
Woensdag
Macaroni met gehakt en groenten
Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Het is snel gemaakt en ideaal om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken. Deze variant bevat lekker veel groenten en gehakt. Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!
Donderdag
Italiaanse broccolistamppot
Deze broccolistamppot krijgt een Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!
Vrijdag
Mexicaanse taco’s
Een Mexicaans smulfeest op tafel zetten voor het hele gezin? In dit recept maak je een grote pan Mexicaans gehakt die je zo op tafel zet. Verder zet je de tafel vol met lekkere toppings zoals avocado, tomaat, sla, geraspte kaas en zure room of créme fraiche. Zo kan iedereen zijn eigen taco vullen.
Zaterdag
Aspergequiche met zalm
Heb jij het witte goud al gegeten? Het kan weer! De klassieker met ham, ei en krieltjes in onovertroffen wat mij betreft, maar met asperges kun je alle kanten op. Deze aspergequiche met verse zalm is een dikke aanrader. Lekker met een groene salade erbij.
Zondag
Kwarktaart met mandarijn
Zin in iets lekker voor bij de koffie? Wat denk je van een frisse kwarktaart met mandarijn en bastognebodem. Makkelijk om te maken en verslavend lekker!
Deel je reactie