Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 16 2024
“Wat eten we vandaag?” Een dagelijks terugkerende vraag die ons allemaal bezighoudt. Elke vrijdagochtend vind je hier een nieuw weekmenu met makkelijke en gezonde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten en iets lekkers voor in het weekend. Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en ga aan de slag!
Voordeel weekmenu
Een weekmenu is een lijst van maaltijden die voor een hele week zijn gepland. Voordelen van een weekmenu:
- Variatie: Een goed weekmenu zorgt voor variatie in de maaltijden.
- Gezondheid: Een weekmenu kan helpen bij het plannen van gezonde maaltijden en het vermijden van te veel bewerkte producten of ongezonde opties.
- Tijdbesparing: Een weekmenu bespaart tijd en geeft rust, vooral op drukke dagen.
- Budgetbeheer: Een weekmenu kan helpen bij het beheren van je boodschappenbudget, je doet efficiënter boodschappen en minder impulsaankopen.
Schrijf je (gratis) in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel recept meer!
Handig
Gebruik deze maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je weekmenu te noteren en je boodschappen op te schrijven. Andere weekmenu’s bekijken? Hier vind je alle weekmenu’s op een rij.
Weekmenu 16 2024
Maandag
Visschotel met puree, wortel en doperwtjes
Een goed gevulde visschotel met puree, wortel en doperwtjes, daar maak je iedereen blij mee. Je kunt deze visschotel van tevoren al maken zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven.
Dinsdag
Kipfilet pizzaiola
Malse kipfilets in Italiaanse pizzasaus; dat is kipfilet pizzaiola. Een heerlijk familiegerecht dat makkelijk is om te maken. Je kunt dit gerecht tot en met stap 3 in de bereiding hieronder al voorbereiden en afgedekt in de koelkast bewaren. ’s Avonds hoef je het dan alleen op te warmen in de oven (reken dan 10 minuten extra oventijd omdat het gerecht koud is). Lekker om te serveren met pasta, gnocchi, of gebakken aardappels en salade.
Woensdag
Broccoli pannetje met gehakt en kaassaus
Een makkelijk eenpansgerecht op tafel zetten? Dan is dit broccoli pamnetje met gehakt en kaassaus een aanrader. Lekker om te serveren met gekookte rijst, pasta of gebakken aardappels.
Donderdag
Geroosterde aubergine met saffraanyoghurt
Een heerlijk recept van de Israëlische chef Yotam Ottolenghi: geroosterde aubergine met saffraanyoghurt. De aubergine wordt geroosterd in de oven waardoor hij heerlijk zacht wordt. Je serveert de aubergine met een frisse saffraanyoghurt, friszoete granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.
Vrijdag
Big mac smash taco’s
Deze Big Mac smash taco’s gingen viral op social media en ik snap wel waarom. Ze zijn leuk om te maken en verslavend lekker! Je proeft alle ingrediënten van de Amerikaanse big mac maar dan verpakt in een Mexicaanse taco. Fusion op zijn allerbest. Ik maak een variant met ingrediënten die ik zelf lekker vind. Vind jij het lekker om andere ingrediënten toe te voegen, of heb jij een favoriete saus die je altijd op de hamburger doet, gebruik die dan gerust!
Zaterdag
Flammkuchen carpaccio
Een dunne, knapperige pizzabodem belegd met carpaccio, rucola, parmezaan en een drizzle dressing. Ik snijd de flammkuchen carpaccio graag in puntjes en serveer als borrelhapje, maar je kunt hem ook als voorgerecht of lunch serveren.
Zondag
Carrotcake-bananenbrood
Zin om iets lekkers te bakken maar je kunt niet kiezen tussen carrotcake of bananenbrood? Dat heb ik nou ook altijd. 😉 Dus waarom het beste uit twee werelden niet combineren? De wortel, walnoten en kokos van de carrotcake zijn een perfecte match met de banaan en kaneel van het bananenbrood. Ik stel je voor aan dit heerlijke carrotcake-bananenbrood!
Deel je reactie