Weekmenu 18-2021

Weekmenu 18-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: Italiaanse broccolistamppot, Surinaamse pindasoep, Zweedse gehaktballetjes, risoni met courgette en tagliatelle met roomsaus en zalm. In het weekend geniet je van biefstuk met stroganoffsaus en een heerlijk monchou toetje met verse aardbeien! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Italiaanse broccolistamppot

Deze broccolistamppot krijgt een heerlijke Italiaanse twist door de pesto, parmezaan en pijnboompitten. De stamppot maak je lekker smeuïg met een scheutje room in plaats van melk. Serveer als vegetarische maaltijd met bijvoorbeeld een gebakken kaasschnitzel, maar ook lekker met Italiaanse gehaktballetjes!

Italiaanse broccolistamppot

Dinsdag

Surinaamse pindasoep

Weleens Surinaamse pindasoep gegeten? In Suriname is het een echt familiegerecht, iedereen kent zijn eigen variant. Onmisbaar is natuurlijk de Surinaamse pindakaas, die is iets pittiger dan de pindakaas die wij kennen. Ik maak mijn eigen variant met rijst en geurige kippenbouillon. Heel makkelijk om te maken en super smakelijk!

Surinaamse pindasoep

Woensdag

Zweedse gehaktballetjes (Köttbullar)

Zweedse gehaktballetjes in romige saus met veenbessencompote. Wie heeft ze bij een bezoekje aan het zweedse woonwarenhuis IKEA niet eens geproefd? Gelukkig kun je ze ook heel makkelijk zelf maken. Veel lekkerder natuurlijk! 🙂 Serveer met frisse veenbessencompote en fluweelzachte aardappelpuree en geniet van een waar feestmaal!

Zweedse gehaktballetjes (Köttbullar)

Donderdag

Griekse pasta met courgette, paprika en feta

Deze Griekse pasta (risoni) met courgette, paprika en feta is een heerlijk vegetarisch gerecht. Lekker om te serveren met stokbrood en kruidenboter en een gemengde salade aangemaakt met wat olijfolie en witte-balsamico-azijn.

Griekse pasta met courgette, paprika en feta

Vrijdag

Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Snel een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze tagliatelle met wittewijnroomsaus, een vleugje frisse citroen en gerookte zalm is verrukkelijk! PS Ook lekker met garnalen!

Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Zaterdag

Biefstuk met stroganoffsaus

Voor mij is dit het ultieme weekendgerecht: biefstuk met stroganoffsaus. De stroganoffsaus kun je al een dag van tevoren maken en op het laatste moment alleen weer even opwarmen. Lekker met aardappelkroketjes, romige aardappelpuree of frietjes!

Biefstuk met stroganoffsaus

Zondag

Monchou toetje met aardbeien

Dit Monchou toetje met aardbeien smaakt als monchoutaart! Je kunt de glaasjes van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Een ideaal toetje om te serveren als je gasten krijgt!

Monchou toetje met aardbeien

Inspiratie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde