Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Snel een lekker pastagerecht op tafel zetten? Deze tagliatelle met wittewijnroomsaus, een vleugje frisse citroen en gerookte zalm is verrukkelijk!

PS Zie ook onderstaande tip voor een variant met garnalen!

Wereldgerecht, Pastarecepten, Visrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Snuf gedroogde chilivlokken
  • 100 ml water
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/2 visbouillontablet, verkruimeld
  • 200 ml room (slagroom of kookroom)
  • 1/2 citroen
  • 100 g gerookte zalm, fijngesneden
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt
  • Olijfolie om in te bakken

 

 

Tip!
♥️Maak ook eens een lekkere variant met gebakken garnalen. Bak rauwe (en eventueel gemarineerde) garnalen gaar in een koekenpan en houd ze warm op een bord onder alufolie. Maak de saus in het achtergebleven bakvet in de koekenpan en warm de knoflookgarnalen op laatste moment nog even mee.

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  2. Verhit een ruime koekenpan met een scheutje olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en chilivlokken toe. Fruit op laag vuur enkele minuten tot de sjalot zacht is en begint te kleuren.
  3. Voeg het water, de wijn en bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur voor de helft inkoken. Kook ondertussen ook de tagliatelle beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
  4. Voeg de room toe aan de reductie en laat 4 minuten zachtjes pruttelen. Roer de zalm, 2/3 van de peterselie, kappertjes en een kneepje citroensap (naar eigen smaak) door de saus en warm nog even door.
  5. Giet de tagliatelle af (vang een kopje kookvocht op) en roer door de saus. Voeg indien nodig een scheutje kookvocht toe als je de saus wat smeuïger wilt maken. Serveer direct en bestrooi met de overige peterselie.

Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Tagliatelle met roomsaus en gerookte zalm

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(0 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin