Ingrediënten
- Vloeibare bakboter of olie
- 2 biefstukken à 150 – 200 gram
- 1/2 ui, in halve ringen gesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 200 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika, in repen of blokjes gesneden
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- Scheut vodka of cognac (in het originele recept staat vodka)
- 1 el tomatenpuree
- 1/2 runderbouillonblokje
- 200 ml slag- of kookroom
- Optioneel, worcestersaus en tabasco voor pit
- Snufje chilipoeder
om 18:02
Heerlijke saus. Ook de kids hebben gesmuld (zonder vodka/cognac)
om 22:19
Heerlijke saus echt een aanrader
om 08:42
Van je oude recepten wordt ook nog gebruik gemaakt. Deze kan bij de geslaagde recepten. Ook lekker met varkenshaas of bijvoorbeeld dun gesneden rosbief op een stokbroodje. Erg lekker, bedankt voor het recept!
om 21:44
Hallo. Mijn dochter lust geen champions. Ik ben gek op stroganoff. Maar hoe kan ik de groente garen zonder champions.
om 18:13
Dit is echt een erg lekker recept, ik heb wel wat mosterd toegevoegd ipv de worcestershire sauce en de tabasco. En in plaats van biefstuk kleine gehaktballetjes…
Het was heerlijk! Ik heb er rijst bij gegeven.
Het is fijn dat je recepten ruimte laten voor een eigen inbreng!
om 11:17
Leuk om te horen dat je je eigen draai eraan hebt gegeven Petra. Zo hoort het ook! 🙂
om 17:39
Hoi Annemiek ik maak hem ook bijna zo. Bij mij gaan er nog hamblokjes in. En een scheutje madeira. De wodka flambeer ik en blus het dan af met de room. Dit is koud ook lekker op stokbrood.
om 09:02
Mmmm …. Klinkt goed Thea! 🙂
om 16:03
ik ga deze saus ook proberen want het lijkt mij heerlijk maar ik heb varkenshaas in huis zou het daar ook lekker bij zijn ? en wat genieten wij van je heerlijke recepten heel veel dank van ons
lieve groetjes Thea
om 09:01
Hoi Thea, wat superleuk om te horen! 🙂 Uiteraard kun je ook varkenshaas eten met deze stroganoffsaus. Heerlijk!
om 20:22
Hoi, Hoeveel Paprikapoeder en Chilipoeder moet erbij ? Een theelepel ??
om 11:23
Hoi Johnny, ik heb de hoeveelheden in het recept erbij gezet, maar voel je gerust vrij hiermee te experimenteren en het aan te passen naar je eigen smaak.
om 10:10
Hoi Annemiek,
Ik laat weer eens even iets van me horen. Wat is deze saus heerlijk. Bij biefstuk, maar ook bij ander vlees. Of gewoon met een bordje pasta, hoeft er verder niets meer bij. Gisteren gemaakt voor het groepje demente ouderen, met gehaktbrood. En ja hoor, alle borden gingen weer helemaal leeg. En dan zegt zo’n oude dame die vaak helemaal niet meer uit haar woorden kan komen opeens met grote helderheid: wat is dít lekker. Oei wat word ik daar blij van.
Groetjes maar weer, Els
om 10:58
Ik snap dat je daar blij van wordt Els, wat een mooi compliment! En wat fijn om te horen dat je deze lieve mensen zo laat genieten op hun oude dag. 🙂
om 17:47
Ik kreeg elke week een leuke mail van jou een waar ik naar uit keek!!
Ik krijg ze niet meer waarom?
om 09:57
Hoi Nathaly, wat leuk dat je elke week zo uitkijkt naar de nieuwsbrief! Hij is de afgelopen twee weken inderdaad niet verstuurd ivm vakantie, maar maandag krijg je hem weer! 🙂
om 10:45
Oh sorry ,
Ik hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad (met veel inspiratie).
Dat wist ik niet maar je leuke mailtjes miste ik wel.
Eigenlijk ook best logisch zo op zijn tijd moet iedereen de battrij opladen.
Ach nou weet je tenminste dat ik geniet van je leuke site!!!
Lieve groeten Nathaly.
om 21:03
Inderdaad veel lekkere inspiratie opgedaan Nathaly, dus wellicht zie je binnenkort het een en ander op Keukenliefde voorbij komen. Fijn dat je geniet van mijn recepten, superleuk om te horen! 🙂
om 21:12
Ook je vingers bij af te likken, zo lekker ★★★★★:-D
om 10:09
Helemaal mee eens natuurlijk! 🙂
om 18:12
hallo keukenliefde
mooie naam wel zo juist de biefstuk stroganoff gemaakt volgens recept mijn gasten vragen wanneer ik een restaurant ga openen. het was geweldig en bedankt voor het fijne recept.
om 10:36
Wat fijn dat iedereen het zo lekker vond Olfert, dat heb jij goed gedaan! Je kunt een recept volgen, maar je moet het nog altijd zelf doen. Bedankt voor je reactie!
om 10:38
Jaren geleden eens een biefstuk stroganoffsaus ergens gegeten en ben dat nooit meer vergeten hoe lekker die was. En nu heb ik hem gevonden en ben de uitdaging aangegaan om te gaan koken voor het eerst in mijn leven. Na afloop zei mijn vrouw, joh wat was dit heerlijk, dit mag je vaker doen:-)
om 21:17
Wel doen dan hoor André! Heerlijk toch, je partner verwennen met lekker eten. Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag… 😉
om 15:15
Pfff… Op zoek naar een goed en simpel recept kwam ik die van jou tegen. Ben ik even blij dat ik direct een dubbele portie heb gemaakt!! Ik kan er niet vanaf blijven! Wat een hemelse saus!
om 16:26
Leuk om te horen!!
om 09:40
En ja hoor het was heerlijk. Recept sla ik op in mijn favorieten.
Tks
om 20:14
Ben ermee bezig. Ruikt goed ziet er prima uit! Straks wten wij of het smaakt. Bedankt voor je recept
om 00:17
Heerlijke saus
om 08:25
Leuk om te horen Barry!
om 20:24
Hoi Henny, leuk om te horen! De ovenschotel gaat je ook zeker bevallen!
om 13:52
Vandaag de stroganoffsaus gemaakt. Hij was heerlijk. Morgen ga ik voor de mexicaanse ovenschotel.