Biefstuk met stroganoffsaus

Biefstuk met stroganoffsaus. Geserveerd met een aardappelkroketje, röstirondje of frietje en een groene salade is dit voor ons het ultieme weekendgerecht. De romige stroganoffsaus met ui, paprika en champignons maak je heel eenvoudig zelf.

Van tevoren maken

Je kunt de stroganoffsaus van tevoren maken en vlak voor serveren opnieuw opwarmen. Zo heb je alle tijd om de biefstuk te bakken en eventuele bijgerechten te maken.

Biefstuk met stroganoffsaus

Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(18 stemmen)
32 reacties

Deel je reactie

  1. Lianski

    Heerlijke saus. Ook de kids hebben gesmuld (zonder vodka/cognac)

  2. Heerlijke saus echt een aanrader

  3. Martine Lautenschutz

    Van je oude recepten wordt ook nog gebruik gemaakt. Deze kan bij de geslaagde recepten. Ook lekker met varkenshaas of bijvoorbeeld dun gesneden rosbief op een stokbroodje. Erg lekker, bedankt voor het recept!

  4. Miranda

    Hallo. Mijn dochter lust geen champions. Ik ben gek op stroganoff. Maar hoe kan ik de groente garen zonder champions.

  5. Petra

    Dit is echt een erg lekker recept, ik heb wel wat mosterd toegevoegd ipv de worcestershire sauce en de tabasco. En in plaats van biefstuk kleine gehaktballetjes…
    Het was heerlijk! Ik heb er rijst bij gegeven.
    Het is fijn dat je recepten ruimte laten voor een eigen inbreng!

    1. Leuk om te horen dat je je eigen draai eraan hebt gegeven Petra. Zo hoort het ook! 🙂

  6. Thea Logtens.

    Hoi Annemiek ik maak hem ook bijna zo. Bij mij gaan er nog hamblokjes in. En een scheutje madeira. De wodka flambeer ik en blus het dan af met de room. Dit is koud ook lekker op stokbrood.

    1. Mmmm …. Klinkt goed Thea! 🙂

  7. Thea

    ik ga deze saus ook proberen want het lijkt mij heerlijk maar ik heb varkenshaas in huis zou het daar ook lekker bij zijn ? en wat genieten wij van je heerlijke recepten heel veel dank van ons
    lieve groetjes Thea

    1. Hoi Thea, wat superleuk om te horen! 🙂 Uiteraard kun je ook varkenshaas eten met deze stroganoffsaus. Heerlijk!

  8. johnny

    Hoi, Hoeveel Paprikapoeder en Chilipoeder moet erbij ? Een theelepel ??

    1. Hoi Johnny, ik heb de hoeveelheden in het recept erbij gezet, maar voel je gerust vrij hiermee te experimenteren en het aan te passen naar je eigen smaak.

  9. Els

    Hoi Annemiek,
    Ik laat weer eens even iets van me horen. Wat is deze saus heerlijk. Bij biefstuk, maar ook bij ander vlees. Of gewoon met een bordje pasta, hoeft er verder niets meer bij. Gisteren gemaakt voor het groepje demente ouderen, met gehaktbrood. En ja hoor, alle borden gingen weer helemaal leeg. En dan zegt zo’n oude dame die vaak helemaal niet meer uit haar woorden kan komen opeens met grote helderheid: wat is dít lekker. Oei wat word ik daar blij van.
    Groetjes maar weer, Els

    1. Ik snap dat je daar blij van wordt Els, wat een mooi compliment! En wat fijn om te horen dat je deze lieve mensen zo laat genieten op hun oude dag. 🙂

  10. nathaly

    Ik kreeg elke week een leuke mail van jou een waar ik naar uit keek!!
    Ik krijg ze niet meer waarom?

    1. Hoi Nathaly, wat leuk dat je elke week zo uitkijkt naar de nieuwsbrief! Hij is de afgelopen twee weken inderdaad niet verstuurd ivm vakantie, maar maandag krijg je hem weer! 🙂

      1. Nathaly

        Oh sorry ,
        Ik hoop dat je een leuke vakantie hebt gehad (met veel inspiratie).
        Dat wist ik niet maar je leuke mailtjes miste ik wel.
        Eigenlijk ook best logisch zo op zijn tijd moet iedereen de battrij opladen.
        Ach nou weet je tenminste dat ik geniet van je leuke site!!!
        Lieve groeten Nathaly.

        1. Inderdaad veel lekkere inspiratie opgedaan Nathaly, dus wellicht zie je binnenkort het een en ander op Keukenliefde voorbij komen. Fijn dat je geniet van mijn recepten, superleuk om te horen! 🙂

  11. ingeltje

    Ook je vingers bij af te likken, zo lekker ★★★★★:-D

    1. Helemaal mee eens natuurlijk! 🙂

  12. olfert

    hallo keukenliefde

    mooie naam wel zo juist de biefstuk stroganoff gemaakt volgens recept mijn gasten vragen wanneer ik een restaurant ga openen. het was geweldig en bedankt voor het fijne recept.

    1. Wat fijn dat iedereen het zo lekker vond Olfert, dat heb jij goed gedaan! Je kunt een recept volgen, maar je moet het nog altijd zelf doen. Bedankt voor je reactie!

  13. Jaren geleden eens een biefstuk stroganoffsaus ergens gegeten en ben dat nooit meer vergeten hoe lekker die was. En nu heb ik hem gevonden en ben de uitdaging aangegaan om te gaan koken voor het eerst in mijn leven. Na afloop zei mijn vrouw, joh wat was dit heerlijk, dit mag je vaker doen:-)

    1. Wel doen dan hoor André! Heerlijk toch, je partner verwennen met lekker eten. Ook de liefde van de vrouw gaat door de maag… 😉

  14. Werner

    Pfff… Op zoek naar een goed en simpel recept kwam ik die van jou tegen. Ben ik even blij dat ik direct een dubbele portie heb gemaakt!! Ik kan er niet vanaf blijven! Wat een hemelse saus!

    1. Leuk om te horen!!

  15. Ad

    En ja hoor het was heerlijk. Recept sla ik op in mijn favorieten.

    Tks

  16. Ad

    Ben ermee bezig. Ruikt goed ziet er prima uit! Straks wten wij of het smaakt. Bedankt voor je recept

  17. Barry

    Heerlijke saus

    1. Leuk om te horen Barry!

  18. Hoi Henny, leuk om te horen! De ovenschotel gaat je ook zeker bevallen!

  19. Vandaag de stroganoffsaus gemaakt. Hij was heerlijk. Morgen ga ik voor de mexicaanse ovenschotel.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde