Monchou toetje met aardbeien

Dit Monchou toetje met aardbeien smaakt als monchoutaart! Het is heel makkelijk om te maken en ziet er feestelijk uit. Je kunt de glaasjes van tevoren al maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Een ideaal toetje om te serveren als je gasten krijgt!  

Menu, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 200 g Monchou
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 125 g knapperkoek (goedkopere variant van Bastogne koeken)
  • 250 g aardbeien
  • 1 el aardbeienjam

Verder nodig

  • 4 glazen
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische handmixer met gardes

 

 

Bereiding

Maal de koekjes (houd 1 koekje achter) tot fijn kruim in de keukenmachine met hakmes. Verdeel het koekkruim over de bodem van de vier glazen.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de Monchou met de basterdsuiker romig en zacht. Voeg de slagroom in drie stappen toe aan de Monchou en spatel er luchtig doorheen. Verdeel het monchoumengsel over de vier glazen.

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in stukjes en schep ze in een kom om met de aardbeienjam. Schep de aardbeien bovenop de glazen.

Zet minimaal 2 uur of een hele nacht in de koelkast om op te stijven.

Monchou toetje met aardbeien

Monchou toetje met aardbeien

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin