Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 23-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: spaghetti aglio e olie, aardappel anders ovenschotel, macaroni, gevulde kip met brie en kersensaus en een tomatenpannetje met ei, courgette en feta. In het weekend geniet je van een lekkere cheeseburger en een heerlijke aardbeien cheesecake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: de handige maaltijdplanner en het boodschappenlijstje om al je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Spaghetti aglio e olio
Deze spaghetti aglio e olio is waarschijnlijk de simpelste pasta die je ooit gemaakt hebt. De saus bestaat enkel uit goede olijfolie, rode peper en veel knoflook! Ideaal om te maken als je weinig ingrediënten in huis hebt maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen!
Dinsdag
Aardappel anders bacon ui
Onlangs kreeg ik de vraag van een lezeres of ik een recept voor aardappel anders wilde delen. Liefst in de smaak bacon ui. Natuurlijk wil ik dat! Vroeger kocht ik deze potten met kant-en-klare gratinsaus regelmatig, maar tegenwoordig maak ik hem zelf. Net zo makkelijk en veel lekkerder!
Woensdag
Macaroni met gehakt en groenten
Macaroni staat regelmatig bij ons op tafel. Een ideaal gerecht om restjes groenten uit de koelkast in te verwerken! Bestrooi voor serveren met een beetje geraspte kaas en geef er een lekkere salade bij. Smullen maar!
Donderdag
Kipfilet met brie en kersensaus
Kipfilet gevuld met romige brie, omwikkeld met spek en geserveerd met kersensaus. Geloof mij maar dat dat lekker is! Lekker met aardappelpuree en gekookte sperziebonen.
Vrijdag
Tomatenpannetje met ei, courgette en feta
Dit tomatenpannetje gevuld met ei, courgette en feta lijkt op het Midden-Oosterse gerecht shakshuka alleen dan zonder waslijst aan kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat snel op tafel. Heerlijk als lunch of als avondeten, eventueel met Turks brood of stokbrood erbij geserveerd.
Zaterdag
Cheeseburger
Een broodje hamburger zonder kaas is als verjaardag zonder taart. Dan mis je gewoon wat! Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijk is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!
Zondag
Cheesecake met aardbeien
Na het proeven van deze cheesecake ben je verkocht. De knapperige koekjesbodem en romige cheesecakevulling smaken echt hemels! Hollandse aardbeien maken het smulfeest compleet!
Deel je reactie