Tomatenpannetje met ei, courgette en feta

Dit tomatenpannetje gevuld met ei, courgette en feta lijkt op het Midden-Oosterse gerecht shakshuka alleen dan zonder waslijst aan kruiden en specerijen. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en staat snel op tafel. Heerlijk als lunch of als avondeten, eventueel met Turks brood of stokbrood erbij geserveerd. 

Wereldgerecht, Menu, Afrikaanse recepten, Budget, Eenpansgerechten, Snel, Vegetarisch, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui of sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 rood chilipepertje, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 courgette, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 zoete puntpaprika, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 75 g feta
  • Bosje platte peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie

Optioneel om erbij te serveren

  • Turks brood of stokbrood

Verder nodig

  • Grote hapjespan met deksel

Bereiding

Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en chilipeper (hoeveelheid naar eigen smaak) toe. Fruit 2 minuten op laag vuur.

Voeg de courgette en puntpaprika toe en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Bak al roerend op middelhoog vuur 5 minuten verder tot de groenten wat zachter zijn en begint te kleuren.

Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes en de helft van de peterselie toe. Breng nogmaals op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook en zet het vuur dan laag.

Maak vier kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Bestrooi de eieren met zout en peper. Verkruimel de feta erboven. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot het ei gestold is.

Bestrooi vlak voor serveren met de overige peterselie. Serveer met Turks brood of stokbrood.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin