Kipfilet met brie en kersensaus

Gesponsord — “Wat eten we vandaag?”, is de eerste vraag die man- en dochterlief stellen als ze thuiskomen na een lange werk- of schooldag. Ik begrijp het wel, want het avondeten is een moment waar wij Verweij’tjes de hele dag naar uitkijken. Tijd om gezellig aan te schuiven aan de gedekte tafel en onder het genot van lekker eten en drinken de dag met elkaar doorspreken.

Het eten bepaald grotendeels de sfeer aan tafel. Valt het in de smaak, dan is iedereen blij en is het gezellig. Het streven van iedere moeder toch? Daarom probeer ik van elke maaltijd een feest te maken.

Dit keer was het een schot in de roos. Ik serveerde kipfilet gevuld met romige brie en omwikkeld met spek, geserveerd met pistachenoten en kersensaus. Lekker op een bedje van aardappelpuree en gekookte sperziebonen. Het was een tijd stil aan tafel, maar daarna brak het gesprek los. Joehoe, missie geslaagd!

Ik serveerde dit gerecht op een doordeweekse dag omdat het makkelijk te bereiden is, maar je kunt het net zo goed met Kerst serveren. Het is superfeestelijk!

Thema recepten, Kerstrecepten, Kiprecepten, Moederdag, Valentijnsrecepten!, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 dikke plakken roombrie
  • 6 lange plakken ontbijtspek
  • 80 ml kippenbouillon
  • 125 ml kookroom
  • 1 el Hero zwarte kersenjam
  • 2 el pistachenoten, grof gehakt
  • Vloeibare bakboter of olie om in te bakken
  • Zout en en peper uit de molen

Bereiding

Snijd de kipfilets over de lengte open en vul met de roombrie. Klap de kipfilets weer dicht en omwikkel de kipfilets met ontbijtspek.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een koekenpan met een scheutje vloeibare bakboter en bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de kipfilets gaar zijn.

Blus de koekenpan met het bakvet af met de kippenbouillon, room en kersenjam. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Kook zachtjes verder totdat hij is ingekookt tot sausdikte. Houd de saus warm op laag vuur.

Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de kipfilet over twee borden en lepel de kersensaus erover. Bestrooi met pistachenoten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Sandra Boerrigter

    Super lekker dit gerecht. Ik zou dit gerecht 5 sterren geven van de 5. Dit gaan we zeker vaker eten.

    1. Leuk om te horen Sandra!

  2. Henriette49

    Dat ziet er heerlijk en feestelijk uit Annemiek!

    1. Bedankt Henriette, het smaakt ook heerlijk! 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com