Cheeseburger

Een broodje hamburger zonder kaas is als verjaardag zonder taart. Naar mijn mening mis je dan gewoon wat. Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijkste is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!

De hamburgers maak je natuurlijk zelf van goed rundergehakt van de slager, dat is een wereld van verschil met kant-en-klaar gekochte hamburgers. Ik maak ze ’s ochtends op de dag zelf, of een dag van tevoren en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. De hamburgers worden dan steviger en zijn beter te bakken en je bent ’s avonds sneller klaar. Serveer de cheeseburgers met frietjes of potato wedges.

Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Vleesrecepten, Barbecuerecepten, Amerikaanse recepten, Mannenvoer, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(2 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin