Cheeseburger

Een broodje hamburger zonder kaas is als verjaardag zonder taart. Naar mijn mening mis je dan gewoon wat. Welke kaas je gebruikt is een kwestie van smaak. Belangrijkste is dat de kaas goed smelt en dat je hem zelf lekker vindt. Zo kiezen man- en dochterlief steevast voor een plakje (nep)cheddar smeltkaas, ik heb liever een plak jong belegen kaas. Naast een hamburger komen er ook nog sla, tomaat, bacon, gekarameliseerde uienringen en plakjes augurk op het broodje; voor dit ultieme zaterdagavondgerecht trekken we alles uit de kast!

De hamburgers maak je natuurlijk zelf van goed rundergehakt van de slager, dat is een wereld van verschil met kant-en-klaar gekochte hamburgers. Ik maak ze ’s ochtends op de dag zelf, of een dag van tevoren en bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. De hamburgers worden dan steviger en zijn beter te bakken en je bent ’s avonds sneller klaar. Serveer de cheeseburgers met frietjes of potato wedges.

Menu, Themarecepten, Wereldgerechten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde